Egyelőre nem indult meg az afgán exodus

2021. szeptember 03. 22:43

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) eddig nem tapasztalt nagyobb migrációs mozgásokat sem Pakisztán, sem Irán felé a radikális iszlamista tálibok kezére került Afganisztánból – közölte pénteken Babar Baloch, az UNHCR szóvivője.

2021. szeptember 03. 22:43
null

Baloch iszlámábádi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy még elemzik ennek okait. Mint mondta, a menekültválság nagy része az ország határain belül játszódik le. Mindazonáltal nehéz biztos információkhoz jutni a bizonytalan afganisztáni helyzet és a határokon kialakult állapotok miatt.    

Baloch szerint hagyományosan sűrű szokott lenni a személy- és áruforgalom Afganisztán Iránnal, illetve Pakisztánnal közös határain.

Hozzátette, hogy az afgánok továbbra is átkelhetnek a határokon, de be kell mutatniuk irataikat, illetve a célországba szóló vízumjaikat. Az UNHCR szóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy komoly válság fenyegeti Afganisztánt a gazdasági és a humanitárius támogatások hiányában, ami fölött a nemzetközi közösség nem hunyhat szemet.

Az ENSZ becslései szerint Afganisztán lakosságának csaknem fele, vagyis 18 millió ember szorul humanitárius segítségre a túléléshez. Az afgánok harmadának bizonytalan az élelmiszerellátása. Az UNHCR egyébként a múlt héten közölte, hogy akár félmillió afgán is elmenekülhet az országból a válság elől a következő négy hónapban Pakisztánba és Közép-Ázsia más országaiba.

(MTI)

Fotó: Markus Heine / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Da Vinci
2021. szeptember 04. 11:47
MEKKORA HAZUGSÁG MÁR????????? https://twitter.com/IranNW/status/1423643474897801218?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423643474897801218%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thedefensepost.com%2F2021%2F08%2F10%2Fthousands-flee-taliban-afghanistan%2F
C.Dömötör
2021. szeptember 04. 11:03
A német külügyminiszter azonnali segélyt akar küldeni a Talibánnak, a német adófizetők pénzéből. Ez nem vicc. Ez egy tragédia.
yanoo
2021. szeptember 04. 07:17
Egy kis Exodus.Az értéktelen Isten gyermekei https://www.youtube.com/watch?v=eaLedXarAjM Agyba bolondult agy, Gyermekeid félelem nélkül gyilkosok Manipulálni és uralni, Ellopják az életüket a gyűlöleted miatt Elcsavart elvetemült elmék, Gondolj úgy, mint mi, különben meghalsz Demagóg, fanatikus zsarnok Hazug próféta hazugságokban Félek, látom a hazugságait Félek, ártatlan elmék erőszakoskodása Kövess minket vakon, vagy halj meg, mint egy kutya Homokkal kevert vér ehhez a szent háborúhoz A megmentőid gyilkosok, te meghalsz Allahért Mindannyian értéktelen isten gyermekei vagytok Az erőszak terjedése Egy istened betegséget okoz az emberben Kivégzés, keresztre feszítés A válasz azoknak, akik nem szerepelnek a tervben A büntetés az istened elleni megvetésért A halál és semmi más Tudatlan hitetlenek Embertelenek és a pokolban fognak égni Félek, látom a hazugságait Félek, ártatlan elmék erőszakoskodása Kövess minket vakon, vagy halj meg, mint egy kutya Homokkal kevert vér ehhez a szent háborúhoz A megmentőid gyilkosok, te meghalsz Allahért Mindannyian értéktelen isten gyermekei vagytok Üsd meg az elvetemülteket és a makacsokat A szabad halálát dicsérni Az Iszlám Egyesült Államok Ezt szeretnéd, ha így lenne Sértse meg a hitetleneket Ember elleni bűncselekményeket dicsér Az emberi jogok semmit sem jelentenek A halál tana az ember csapása Félek, látom a hazugságait Félek, ártatlan elmék erőszakoskodása Kövess minket vakon, vagy halj meg, mint egy kutya Homokkal kevert vér ehhez a szent háborúhoz A megmentőid gyilkosok, te meghalsz Allahért Mindannyian egy értéktelen isten gyermekei vagytok
democRATS
2021. szeptember 04. 00:01
"Egyelőre nem indult meg az afgán exodus" Ki gondolta vóna..., hogy már megint hazudott a nyugati média. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!