Átadták az Arany Medál díjakat

2021. szeptember 09. 13:51

A koronavírus-járvány miatt 10 hónap csúszással átadták a 2020-as Arany Medál díjakat. Az elismerést egy kultúra rajongó kamasz alapította, mára már több tízezren szavaznak kedvenceikre.

2021. szeptember 09. 13:51
null
Zováthi Domokos

Hámori Ildikó, Udvaros Dorottya, Gáspár Kata és Mészáros Béla színművész, Szabó T. Anna költő, író, valamint Dombrovszky Linda filmrendező nyerte el a közönség által odaítélt Arany Medál díjat, amelyet kedden adtak át Budapesten, a Bethlen Téri Színházban. A közönségdíjat Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró alapította 2008-ban. Az elismeréseket a korábbi díjazottak adták át. 

Az est háziasszonya ismét Juhász Anna irodalmár volt, aki örömét fejezte ki, hogy a tavaly kezdődött és idén véget ért nehéz időszak után újra megtelik élettel egy színházterem.

Hámori Ildikó Kossuth-díjas színművész kapta az idei életműdíjat, melyet Bodrogi Gyula adott át neki, aki a Mandinernek a művésznő méltatása mellett elmondta: olyat már hallott, hogy valaki szeretett volna egy díjat alapítani, de azt, hogy sikerült is, olyat még nem. Hangsúlyozta, egy színművésznek fontos a közönség elismerése, szeretete. Viccesen megjegyezte: szeret itt lenni a Bethlen téri Színházban, mert „rendszeresen díjakat osztogatnak itt mindenféle jobbnál jobb alakoknak”.

Trokán Péter átadja az év legígéretesebb fiatal tehetsége díjat Gáspár Katának. A Jászai Mari-díjas színész elmondta ifjú pályatársának, hogy manapság egyre kevesebb színészdinasztia van, és reményét fejezte ki, hogy folytatja a megkezdett utat. 

Fotó: Arany Medál-díj/Hatházi Tamás 

Az év színésznője kategóriában Arany Medál-díjjal elismert Udvaros Dorottya nem tudott eljönni az ünnepségre, kérésére Földes Eszter színművész vette át a kitüntetést. Gáspár Kata az év legígéretesebb fiatal tehetsége, Mészáros Béla, az év színésze, Dombrovszky Linda, az év filmrendezője, Szabó T. Anna pedig az év írója lett a tízezernél több szavazat alapján.

Juhász Anna irodalmár, Mészáros Béla, Dombrovszky Linda, Hámori Ildikó, Szabó T. Anna, Gáspár Kata, és a díjalapító Navarrai Mészáros Márton az átadásán (balról jobbra)

Fotó: Arany Medál-díj/Hatházi Tamás

Díjakat adott át Gera Marina, Nemzetközi Emmy- díjas színművésznő, Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze, Trokán Péter, Jászai Mari-díjas színművész, Gáspárfalvi Dorka színművész és Nagy Lea író-költő.

 

 

Nyitókép: Hámori Ildikó Kossuth-djías színművész átveszi az életműdíjat Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésztől az Arany Medál-díjak 12. átadásán. Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k.edi
2021. szeptember 10. 08:31
Belpesti értelmiség újabb zártkörű bulija. Erről miért nem forgattak klippet?
Amon-Li-Sa
2021. szeptember 09. 22:31
Hogy lehet ilyen öltözékben megjelenni egy kulturális díj-átadón? Bodrogi pecázás közben ugrott be? A többiek se adtak sokat a dress code-ra.
Tapeino
2021. szeptember 09. 19:58
A CIA megint küldött egy kis szétosztandó mikroadományt..
KBA98
2021. szeptember 09. 16:19
elég gyenge merítés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!