Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a vasárnapi záróünnepségen

2021. augusztus 06. 08:56

A kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia vasárnapi záróünnepségén.

2021. augusztus 06. 08:56
null

„A világjárvány ellenére lenyűgözött a tokiói olimpia, és nemcsak azért, mert nekem itt sikerült valóra váltanom az álmom. A japán szervezők, önkéntesek minden nehézség ellenére kiváló házigazdák voltak, akiknek a segítőkészsége lenyűgözött. Előttük és minden magyar szurkoló előtt tisztelegve búcsúzunk a záróünnepségen, így külön megtiszteltetés, hogy én vihetem a csapat zászlaját” – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldala Kopaszt, aki kedden diadalmaskodott. A XXXII. nyári olimpia záróünnepségére vasárnap magyar idő szerint 13 órától kerül sor.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2021. augusztus 07. 00:16
Gratulálok.
brekker
2021. augusztus 07. 00:14
„Maradt még a pályámban, ebből valami jó is kisülhet – jegyezte meg Tótka. – Az olimpiai válogató az ötkarikás ciklus legkülönlegesebb versenye, minden más megméretésnél stresszesebb. Ezekben a helyzetekben mutatkozik meg, ki a bajnok; öt évvel ezelőtt még nem álltam készen ennek a nyomásnak az elviselésére, azóta mentálisan megerősödtem. Szeretnék az olimpián úgy kiszállni a hajóból, hogy nem maradt bennem több.” https://www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/kajak-kenu-kopasz-balint-kikapott-a-kiralyszamban-2829221 Sportkultúra magas fokon.
brekker
2021. augusztus 07. 00:04
"Készpénznek ugyan nem vehető, hogy Kopasz Bálint (Graboplast Győr) nem versenyez az ötkarikás játékokon, de azáltal, hogy a K–1 1000 méter olimpiai válogatóján kikapott a KSI-s Varga Ádámtól, a vártnál nehezebb lehet az útja Tokióba. Az olimpiai csapat puzzle-jából ugyan még sok darab hiányzik – az egyik lehetséges „minta”, hogy Varga és Kopasz is versenyez egyesben ezer méteren –, a vb-címvédőnek a folytatásban párosban kell bizonyítania, márpedig csapathajóban eddig nem versenyzett." "Kopasz szerint riválisa sikere nem meglepetés, a Győr 23 éves klasszisának ráadásul a pozitívumot is sikerült megtalálnia a vereségben. „Nagyon jó, hogy Magyarországnak van két kiemelkedő ezres kajakosa – szögezte le Kopasz. – Nekem egy jó világkupa-szereplés és válogatógyőzelem kellett volna a biztos olimpiai részvételhez: a világkupán elért negyedik hely annyira nem jó, most pedig második lettem. Nem tudom, hogy alakul a folytatás. A vízen megtettem, amit tudtam, úgy volt jó a pálya, ahogy végigeveztem, haraptam, mindent beleadtam, a végére elfogyott az erőm.”
Knerten
2021. augusztus 06. 09:42
Ez egy sportszerű nyilatkozat. Végre valaki, aki nem az embertelenül nehéz helyzetben lévő szervezőket ekézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!