Izraelben harmadik napja küzdenek a Jeruzsálem környéki erdőtüzekkel

2021. augusztus 17. 09:14

Törökország, Ciprus és Görögország is felajánlotta segítségét, tűzoltó-repülőgépeket és szükség esetén tűzoltókat is küldenek Izraelbe.

2021. augusztus 17. 09:14
null

„Nagy eredmény, hogy nincsenek áldozatok, és csak néhány magányos ház égett le” – mondta Dedi Szimhi, a tűzoltóság képviselője kedden a Jediót Ahronót című újság hírportáljának, a ynetnek, és a 2010-es Kármel-hegyi tűzvészhez hasonlította az utóbbi napok történéseit.

Egy falu lakóinak kivételével hazatérhetett keddre az erdőtüzek miatt vasárnap evakuált több ezer ember a Jeruzsálem környéki falvakban lévő otthonaiba, de sokan egyelőre óvatosak, és nem térnek vissza a rádióban megszólalók szerint.

Izraelnek megelőző intézkedéseket kell hoznia a jövőben

„Úgy tűnik, hogy a megszokott, viszonylag kicsi tüzek most hatalmas tűzzé fejlődnek még azokon a napokon is, amelyeket nem tartanak veszélyesnek” –  ezt már Jagil Oszem, a vulkáni mezőgazdasági kutatóintézet szakértője nyilatkozta  a Háárec című újságnak.

A lap szerint a globális éghajlat-változással, a Föld felmelegedésével az erdőtüzek új korszaka kezdődött, és Izraelnek ennek megfelelően módosítania kell tűzoltással kapcsolatos szervezeteit. Megelőző intézkedéseket kell hoznia elsősorban a lakott települések körüli pufferzónák létrehozásával, és mindehhez figyelmeztető jelzésnek tekinthetők a jelenlegi Jeruzsálem környéki erdőtüzek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. augusztus 18. 00:12
Hát..meglátogatta őket a természet..nagyon sajnálom..
OberEnnsinnen
2021. augusztus 17. 10:43
Minden tűz sújtotta országnak, területnek, Izraelnek is, minél hamarabbi tűzoltást... A szó eredeti és átvitt értelmében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!