Nem kellett sokat várni az olimpia első rasszista botrányára

2021. július 17. 18:07

A német férfi olimpiai labdarúgó-válogatott levonult a pályáról a Honduras elleni felkészülési mérkőzésen, mert a játékosok szerint egy társuk rasszista megjegyzéseket kapott.

2021. július 17. 18:07
null

Máris megvan az olimpia első botránya. A Rióban olimpiai ezüstérmes német férfi labdarúgó-válogatott öt perccel a tervezett játékidő letelte előtt levonult a pályáról, miután egyik játékosukat, Jordan Torunarighát rasszista inzultus érte a hondurasiak részéről – számolt be az esetről az infostart.hu.

„A mérkőzés öt perccel korábban ért véget, 1-1-es állásnál. A német játékosok elhagyták a pályát, miután Jordan Torunarighát faji bántalmazásnak vetették alá” – olvasható a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) beszámolója. Stefan Kuntz, a német olimpiai csapat edzője, a korábbi Európa-bajnok csatár a meccs után azt mondta:

Ha egyik játékosunkat faji alapon bántják, nem lehet a mérkőzést folytatni.”

A mérkőzést természetesen a nézők kizárásával, zárt kapuk mögött játszották Vakajamában. A hondurasiak szerint sajnálatos félreértésről van szó.

A nyitóképen Jordan Torunarigha és Sallai Roland látható. Fotó: MTI/EPA/Getty Images pool/Maja Hitij

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. július 21. 08:49
Valamelyik megátalkodott gaz hondurasi feltette kérdést futás közben Jordannak: szereted a banánt? Ezzel aztán győztek is, az ellenfél eltakarodott.
luisbathhelena
2021. július 18. 16:29
Az index cikke szerint kicsuszott a meccs a bíró kezéből és sertodott német néger járt elől a rugdosodasban. Innen a konfliktus, aminek során a teljesen adekvát "Monkey!" jelző hagyta el a közel sem hófehér hondurasi játékos száját. Nos ezen Germania sötét képviselője ugy megsértődött h levonult.
fapipa
2021. július 18. 13:46
A németek levonultak a pályáról mert le németeztek őket.
flesh ripper
2021. július 18. 09:29
Ha a "németeket", rasszista inzultus érte, akkor az azt jelenti, hogy egy négerzsidó, pl. egy etióp mózeshitű, szídta Hitlert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!