Mark Rutte „übermensch tempóját” bírálta Orbán

2021. július 02. 08:36

„Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” – jegyezte meg a kormányfő az EU-csúcs kapcsán.

2021. július 02. 08:36
null

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

Az EU-csúcs kapcsán a miniszterelnök elmondta, hogy kétség kívül erős estéje volt. Beszámolt arról, hogy durva támadások is érték Magyarországot, de mindenkit megnyugtatott, hogy senkinek sem maradt adósa a találkozón. „Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” – jegyezte meg.

A kormányfő szerint létezik egy „übermensch tempó”, egy gyarmattartó mentalitás, aminek szerinte a holland miniszterelnök a mintapéldánya. „Nem gondolják át, mit lehet, és mit nem lehet mondani egy másik ország népéről, törvényeiről. Úgy viselkednek, mint a gyarmattartók” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy az egész mögött a morális felhatalmazás érzése áll, szerinte a holland miniszterelnök „személyesen meg van győződve arról, hogy ő erkölcsileg magasabb szinten áll, mint mi, magyarok”. Ezért hiszi azt, hogy joga van megmondani, miként éljünk, gondolkodjunk, hogyan neveljük a gyerekeinket – mondta.

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Pieter Stam de Jonge

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. július 02. 12:10
az állatokkal szexelelést hírdető hollandus vezér mi - semmi és senki, egy 0
syphax
2021. július 02. 11:00
RÜTTE EGY BUZERÁNS IDIÓTA! SLUSSZ! KAPJA BE A SAJÁT FASZÁT! OSZT' ÉLVEZZEN EL....ÖNMAGÁN!
Pelso j.
2021. július 02. 10:39
"mindenki pontosan megkapta, ami jár neki” - senki sem kapott ott tőle érdemben semmit, de legalább a szekta az ilyen szöveget hallva elájul az áhítattól.
villogókékfog
2021. július 02. 10:14
Azért ezt szépen helyre tette. Remélem a hollandusoknak is leadják. Térdelhetnek naphosszat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!