Az Unió szerint kisebbség és kisebbség között is van bizony különbség

2021. július 07. 18:19

Az egyik kapcsán van hatásköre az EU-nak, a másik kapcsán nincs.

2021. július 07. 18:19
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós

„Érdekes – az Unió szerint kisebbség és kisebbség között is van bizony különbség: az egyik kapcsán van hatásköre az EU-nak, a másik kapcsán nincs. És akkor egy témába vágó idézet a Bizottság 2021. január 14-ei közleményéből, melyben visszautasítják a Minority Safepack nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést:

»...az Unió NEM RENDELKEZIK általános jogalkotási HATÁSKÖRREL kimondottan A nemzeti KISEBBSÉGEK VÉDELMÉNEK TERÉN. Az EUSZ 2. cikke a „kisebbségekhez tartozó személyek jogaira« az Unió egyik alapértékeként hivatkozik, amelyet tehát tiszteletben kell tartani az uniós szakpolitikák végrehajtásakor. Az Alapjogi Charta 21. és 22. cikke NEM BIZTOSÍT HATÁSKÖRT A nemzeti KISEBBSÉGEK VÉDELMÉVEL a nemzeti KISEBBSÉGEK VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS JOGALKOTÁSRA."
»Az Unió NEM RENDELKEZIK jogalkotási HATÁSKÖRREL az olyan kérdésekben, mint a regionális vagy KISEBBSÉGi nyelvek KÖZOKTATÁSBAN vagy máshol történő használata.«”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. július 08. 11:22
ha akarom van rajta sapka, ha nem akarom nincs rajta sapka... az hogy embereket meghurcolas var ha az anyanyelvukon mernek szolalni, hogy kitiltjak a nyelveket az iskolabol rendben van... az hogy szakallas nenik nem turhatjak farba egymast ovodasok elott, az meg nincs...
nemecsekerno_007
2021. július 07. 22:00
Pofátlan képmutató banda ez az EU.
mustarharmas
2021. július 07. 21:21
Minfdig is tudtuk, hogy képmutatók.
Kanmacska
2021. július 07. 20:10
Néztem a TV-ben a vita részleteit, közte a két rohadt hazaáruló picsa (Donáth, Dobrev) dumáit. Mint amikor elmebetegek beszélgetnek igazi hazaárulókkal. Európai értékek. A gyerekek homokos pornóra szoktatása európai érték, a kereszténység meg nem. Tényleg dolgozik a sátán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!