Világszintű Green Dealt!

2021. április 22. 18:00

Az ember lassan, de biztosan elpusztítja a földi életet, így önmagát is.

2021. április 22. 18:00
Marnitz István

„Pedig a probléma világos. Az ember lassan, de biztosan elpusztítja a földi életet, így önmagát is. Ez a tény. A tudósok kiszámították. Hogy Trump csak a golfpálya zöldjét látta? Hogy Putyin örül a szibériai nyárnak? Hogy mi az a másfél fok? Vagy akár négy? Kit érdekelnek a jegesmedvék meg a korallok, ugye? De felőlünk aztán Florida, Hollandia meg Velence is elsüllyedhet, amíg mi a hiperben mindent megvehetünk, nem?

A problémákat egyelőre szokás szerint a szőnyeg alá söpörjük. A »fejlett világ« csak a kellően távoli jövőre tesz vállalásokat, mi meg nyomjuk a gázt, vesszük a palackos vizet, pöcköljük a csikket. A tudósok, aktivisták egyre dühösebb, »demostmártényleg« –figyelmeztetéseit egy »jaj, ne nyomassz már« – sóhajjal áttekerjük, a flegmák és a méregzöldek között újabb társadalmi szakadék reped. Közben pártunk s kormányunk, csakis érettünk fáradván, ellenáll Brüsszel mocskos, sorosista, zöld elnyomásának. A pénzüknek kevésbé, miközben Orbánék fő üzenete, hogy a környezetvédelem ne okozzon aránytalan károkat a családoknak. Röhej!

Pedig a megoldás viszonylag egyszerű. Úgy hívják, törvény. Ezzel a bevett módszerrel szokás a jókedv, az ösztön ellenében érvényesíteni a magasabb rendű közjót. A fenti ellentmondások áthidalására a világ kormányainak egy leginkább az EU-ra hajazó, napi környezetvédelmi szabályokat alkotó szervezetet kellene alapítaniuk. Kivételesen. Amire persze lehetne köpködni, de legalább – a mostani dorgálós-simogatós időszaknak köszönhetően – léte sem lepne meg senkit. A regulát viszont már érti cég, politikus, polgár. Talán így még meglelhetjük a hátunkon az ejtőernyőt.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. április 23. 10:18
Sárgára, avagy zöldre festve. Hiteles, na. Azok a rohadt fasiszta folyók meg azóta se folynak visszafelé.
formaegy
2021. április 23. 10:07
"Az ember lassan, de biztosan elpusztítja a földi életet, így önmagát is" Nem kell itt előre tekinteni a távoli jövőbe! A ballibesek a mocskukkal, a szennyel, az erkölcstelenséggel, a gyilkolási hajlamukkal, stb. hamarabb kiirtják az embereket, mint azt bárki is gondolná. De van egy biztos pont az emberiség kihalására ami nem a távoli jövő, hanem a közel jövő: A terrorista USA a gyilkos ballibes európai tetves bandával akik gyors utat nyitottak a világháború felé. Akik szótárából napi szinten nem hiányzik az atomfegyver adakozás.... Jelen a földre, az emberiségre legveszélyesebb a terrorista USA, és a gyilkos ballibes európai banda! Hamarabb kiirtják ők az emberiséget, mint azt bárki is gondolná. Ennyi.
zakar zoltán béla
2021. április 23. 09:52
kukucs baba kukucs
Vasalo
2021. április 23. 08:48
Ki ez a barom? Igen, részben az ember tehet ezért, de nem azzal, hogy autozik meg, energiát termel, hanem azért is mert szaporodunk mint a patkányok. Mit is mond az ENSZ statisztika. Az utobbi 50 évben a Föld lakossága megháromszorozodott viszont az ENERGIA IGENYE TIZSZER lett nagyobb. Föleg ilyen dolgokra, hogy ide firkálhatunk az interneten, és ezt még a zulukaffer törzs egyetlen irástudoja is megteheti valahol az afrikai öserdöben. És a legszomorubb, hogy a világ klimabefolyásolásában Europa mindössze pár százalékkal ( állitolag 2-3%) vesz részt, azaz ha Europat le lehetne teljesen állitani, valoszinüleg észre sem lehetne venni a klimaváltozást. Röhej amikor magukat progresszivnak mondják ilyen barmok, akik szerint a Föld visszaerdösitése nem hatna a klimára ( ezért nem támogatták az EUban a Green Dealt, mert ott sikerült felvenni a klimavédelembe az erdösitést. Arrol viszont nem szol a "Green Deal" hogy mi lesz azokkal a szazmilliokkal, akik ma az energiatermelésböl élnek a bányásztol a berendezések tervezö mérnökön át az utolso szállitási vállalkozoig, aki ma az energiatermelésböl él. És ki fogja mindezt miböl fizetni. A sogorék immar 9%-l emelték az autok árát, a németek még nagyobb áremelést terveznek. ( érdekes modon a sogorék klimamutatoi nyugat Europaban a legjobbak közé tartoznak, mégis ök büntetnek elsönek a Green Deal miatt).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!