Vágó István: Nem oltásellenesek, hanem kínaivakcina-ellenesek vagyunk

2021. április 13. 10:32

A DK elnökségi tagja szerint a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben ezzel az oltóanyaggal.

2021. április 13. 10:32
null

Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk – ezt Vágó István mondta az ATV Csatt című műsorának 2. részében (a videóban 02:08-tól látható). A DK elnökségi tagja hozzátette: a „keletivakcina-ellenes” kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat. Az egykori tévés vitapartnerei Bencsik Gábor újságíró, Somogyi Zoltán szociológus és Kiszelly Zoltán politikai elemző voltak, a műsort Rónai Egon vezette.

Vágó kijelentette, az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal. Szerinte nem igaz Bencsik Gábornak a véleménye, hogy felépítettek egy kampányt a keleti vakcina ellen. Ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól.

A DK elnökségi tagja szerint bár egy kormányrendelet megkönnyítette az engedélyeztetést, ez nem ad bizalmat a kínai oltásnak. Vágó felidézte: gyógyszerész vegyészmérnökként pályája elején az engedélyeztetésekkel foglalkozott egy külkereskedelmi cégnél. Ezért mikor meghallgatta, hogy kínai és orosz vakcinákat fogunk behozni és azzal oltani, „égnek állt a hajam” – mondta, mert akkor még nem volt engedély.

„Biztos vagyok benne, hogy a kórházban tudják, ha valaki meghal, kapott-e vakcinát, vagy nem. Mi miért nem tudhatjuk ezt meg? Kiderülhetne, hogy mennyire véd, mondjuk a kínai vakcina” – tette hozzá Vágó.

 

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. április 13. 13:17
A DK az orosz vakcina ellen is harcolt, most meg sunnyognak. A kinai és orosz vakcina nélkül másfél millióval kevesebb ember kapott volna védelmet a vírussal szemben. Vágó kérdezze meg azokat az elvtársait, akik kínai vagy orosz vakcinát kaptak, hogy hányan, és a második oltásukat követően mikor betegedtek meg. Nem hiszem, hogy Vágó annyira analfabéta lenne, hogy ne tudná, minden vakcina kockázatát vizsgálják folyamatosan az egész világon, és orvosi szaklapokban közzéteszik. Ezek szerint az Astra Zenneca vakcinájával szemben, amit az EU Gyógyszerügynöksége is engedélyezett, merültek fel problémák, de úgy ítélték meg, hogy nem indokolt az engedély visszavonása. Egy politikus se legyen oltásellenes, még Vágó úr sem!
Anubys
2021. április 13. 13:06
Vágó: békeidőben piacon kapható karácsonyfaégők engedélyéhez viszonyítja egészségügyi vészhelyzetben a vakcinák engedélyezését. Gratulálok Ellenzék keleti vakcina ellenes (most már csak félig, teljes ellenesség már elmúlt), csak, hogy ott a trükk, és ezért aljas kampány, mert ha egy vakcina ellen elkezdenek ágálni, akkor nagyon sok Ember fejében a teljes oltakozás iránti közbizalmat ássa alá. És ezt Ők tudják/tudták. De szerencsére bebukták, most már kármentés folyik Részükről
silenceCZ
2021. április 13. 12:27
öregkorodra gyilkos moslék lettél.
harpec
2021. április 13. 12:01
A baj az, hogy vitatkoznak azon, hogy a baloldal oltásellenes vagy nem (nem az, keleti vakcina ellenes, már emiatt is kontraproduktív a vita-mit is jelent, hogy valaki oltásellenes?), miközben egy fontosabb téma elsikkad. Somogyi végig arról beszélt, elég arrogánsan és dühösen, hogy a sajtó nem szabad, mert a kormány nem ad interjút csak a köztévének, az egészségügyisek nem nyilatkozhatnak és hírblokád van a covid adatokról. Ez szerinte a 80-as éveket idézi, arra a diktatúrára volt jellemző. Sajnos, erre senki nem adott érdemi választ a másik oldalról, Kiszelly csak hebegett-habogott, Bencsik meg végül elismerte, hogy mindez igaz. Nem értem, miért nem hívta fel senki Somogyi figyelmét, hogy a mai világ média helyzetét nem lehet összehasonlítani egy olyan korral, amikor mobil sem volt, nemhogy internet. A változás hatalmas, ma teljesen más a hírek és a hírközlés helyzete, szerepe, lehetőségei, miközben a törvénykezés kétségbeesetten kapaszkodna utána, kevés sikerrel. Amikor ma milliókat lehet valós és álhírekkel manipulálni, akkor hogyan lehet teljes nyilvánosságot követelni bármely kormánytól egy olyan vészhelyzetben, amikor egy fals hír ötperces megjelenése majd cáfolata is emberek egészségébe és életébe kerülhet? Amikor Vágó az ÖSSZES covid adat nyilvánosságra hozatalát követeli, mondván, majd az emberek eldöntik mi a jó nekik és mit hisznek el, akkor nem tudja mit beszél. Ebben a (fals) információs dömpingben az embereknek nincs lehetősége jól döntenti a legtöbb esetben, pont ezért (is) kellenének új szabályok, törvények, sőt, új rendszerek a hírközléssel kapcsolatban. Addig pedig joga van egy választott kormánynak olyan híreket közölni, melyek az emberek érdekeit szolgálják. Ami pedig nem, azt nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!