Pompeo: Magas rangú vezetők próbálták aláásni az Ábrahám-megállapodást

2021. március 04. 16:28

A volt amerikai külügyminiszter szerint a palesztinokat akarták segíteni azzal, hogy megfúrják Izrael békemegállapodásait.

2021. március 04. 16:28

Mike Pompeo korábbi amerikai külügyminiszter amerikai és európai magas rangú politikusokat vádolt meg azzal, hogy megpróbálták akadályozni az Ábrahám-megállapodást – írja az Israel Hayomra hivatkozva a Neokohn. A megállapodást azért próbálták akadályozni, hogy ezzel a palesztin kérdést a nemzetközi napirenden tarthassák. Pompeo az antiszemitizmus elleni mozgalom éves konferenciáján szólalt fel, amely egy díjjal is kitüntette őt. A meg nem nevezett amerikai és európai politikusok mellett az oroszokat is megemlítette: ők is szívesen látták volna az egyezmény kudarcát. Azért akarták megtorpedózni az egyezményt, mert fenn akarták tartani a téveszmét, hogy a közel-keleti stabilitás kulcsa az izraeli-palesztin béke.

Pompeo szerint az egyezmény ellenzői utólag belátták, hogy Trump megközelítése volt a helyes, hiszen Izrael végül több arab országgal is békét kötött. Trump egyébként a palesztinok felé is nyitott volt, de ők ragaszkodtak ahhoz, hogy nem rendezik a viszonyukat Izraellel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!