Menczer szerint álhír, hogy gond van a kínai vakcinával

2021. március 13. 21:44

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában ugyanis 100 százalékos hatékonyságú a Sinopharm-oltóanyag.

2021. március 13. 21:44
null

Facebook-bejegyzésben vette védelmébe a Magyarország által is nagy tömegben beszerzett kínai Sinopharm-vakcinákat Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 

Az államtitkár azokra a hírekre reagált, amik szerint az Egyesült Arab Emírségekben nyolc embernek egy harmadik oltást is be kellett adni a kínai vakcinából. 

Menczer hangsúlyozta: a közel-keleti országban hatmillió embert oltottak be a kníai oltóanyaggal, az ország fővárosában pedig 100 százalékos hatékonyságot mutatott a vakcina a súlyos esetek megelőzésében. Az államtitkár szerint ez jobb mutató, mint amit a német-amerikai Pfizer-vakcina produkált Izraelben.

A KKM államtitkára szerint tehát nincs probléma, a kínai oltás életeket ment az Emírségekben, és életeket ment Magyarországon is. Menczer Tamás emlékeztetett: azért van szükség a Sinopharm-vakcinák beszerzésére, mert „Brüsszelből nem jön elég oltás”. 

A nyitóképen: Tóth Imre háziorvos mutatja a beérkezett, kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát az Ördögárok utcai orvosi rendelőjében 2021. március 4-én. MTI/Vasvári Tamás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. március 16. 10:23
a kinai meg a ruszki vakcinától még nem haltak meg! ellentétben a nyugatiakkal! mert attól már többen is!
olajfa1
2021. március 16. 08:58
Az álhírgyár maximális fordulatszámon működik az ál-liberálbolsiéknál.
fintaj
2021. március 14. 12:01
Kedves Szerkesztő Úr, Úrasszony, Úrhölgy, itt sorokat törölnek a beírt véleményekből szelektíven? Nem lehetne nyilvánosságra hozni a szerkesztési elveiket? Vagy aki belepiszkál a kommentekbe, azt megröptetni, vagy jutalmat neki? Miért bujkál?
fintaj
2021. március 14. 11:05
Kedves Szerkesztő Úr, Úrasszony, Úrhölgy, itt sorokat törölnek a beírt véleményekből szelektíven?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!