Maradhat a veszélyszhelyzet Magyarországon

2021. február 21. 07:36

Az Országgyűlés kétnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A parlament hétfőn dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról.

2021. február 21. 07:36
null

 A napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat a kormány tagjainak. A Ház ezután határoz az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről.

Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot, hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.    

Döntés várható arról a tavaly decemberben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényjavaslatról,

amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette. A parlament szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről szóló beszámolókról, valamint Simonka György és Tiba István (mindketten Fidesz), továbbá Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogának felfüggesztéséről is. Az ülésnap azonnali kérdésekkel és válaszokkal zárul. A parlament március 1-jén, hétfőn zárja ülését. A képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swim Swim
2021. február 21. 15:19
Ha én virológus lennék ugyanazt csinálnám mint a mostaniak, ha azt mondom hogy lezárások nélkül félmillió -2 millió magyar pusztulna el és korlátozni kell életünk végéig akkor mindig szükség lesz rám, viszont ha kiderül hogy teljesen túlreagáltam akkor sem vonhatnak felelőségre, a politikusoknak és milliárdosoknak win-win szituáció az orvosoknak és virulógusoknak. Aztán a mocskos alja magyarok 90%-ékával mi lesz a korlátozások miatt le van szarva. Legyen 2050 ig korlátozás, maximum 1-1 év szünettel, aztán jöhet a kövi mutánska meg a kövi halál virus 0,0001% halálozással, amelyet a komputer 50% ra becsül ha nincs korlátozás
Harangláb
2021. február 21. 12:16
Nem "vészhelyzet", az valami sorozat volt, hanem "veszélyhelyzet"...
zara
2021. február 21. 10:51
nincs semmi vészhelyzet, biztos vagyok h többen voltak tavaly januárban korházban mint az idén... és minek a sok vakcina ha továbbra is mindeki be van szarva?
Szuverén maffiaállam
2021. február 21. 09:00
A népi konzultáción meg kellene kérdezni az emberektől, hogy támogatják-e a veszélyhelyzet meghosszabbítását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!