Kanárisárga pingvint kaptak lencsevégre

2021. február 21. 12:38

Yves Adams belga vadfotós friss képeket osztott meg Instagram oldalán egy korábban soha nem látott sárga pingvinről.

2021. február 21. 12:38
null

Yves Adams belga vadfotós friss képeket osztott meg Instagram oldalán egy korábban soha nem látott sárga pingvinről, amelyet 2019 decemberében az Atlanti-óceán déli részén pillantott meg először. Miután több ezer fotót átválogatott, végül megtalálta és megosztotta a sárga pingvin képeit.

A kanári-sárga pingvint egy dél-georgiai szigeten észlelték egy 120 000 királypingvinből álló telepen.

Adams szerint az összes pingvin egyformának tűnt, a sárga madár kivételével. 

„Soha nem láttam, de nem is hallottam még sárga pingvinről” – mondta Adams a Kennedy Newsnak. „A parton 120 000 madár volt, de ez volt az egyetlen sárga színű” 

A fotós a hírügynökségnek elmondta, hogy a pingvin egyedi színe a leucizmusnak nevezett állapotnak köszönhető,

amely az állat részleges pigmentációvesztését eredményezi. Azokon a területeken, ahol egy közönséges királypingvinnek fekete tollai vannak, a ritka madár sárga és krémszínű tollakkal rendelkezik.

Fotó: Yves Adams, Instagram

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. február 22. 08:50
A Humboldt egyetem Déli-sark kutatási pályázatát Neandermüller Pétert bácsi nyerte meg. Néhány nap múlva felhívja Gyurcsány Ferencet -Gyurcsány elvtárs, nem tudod véletlenül, hogy vannak már apácák a Déli-sarkon? -Nincsenek. -Basszus! Akkor nekem megint egy pingvin volt meg. -
Csubszi
2021. február 21. 22:29
Jaj ne! Előbb csak sárga, aztán majd lesz szivárványos is! Éppen transz-állapotban van!
VeJoLa
2021. február 21. 21:28
Vajon letérdelnek előtte a többiek, nehogy azt higgye róluk, hogy rasszisták?
bölcsbagoly
2021. február 21. 14:49
Mivel mint sok más vízben élő/táplálkozó állatnak, azért fehér a hasa és fekete a háta a pingvineknek, hogy nehezebben vehessék őket észre alulról vagy felülről az ellenségeik. A sárga egyednek szerencséje volt eddig, hogy egy cápa/delfin/fóka sem próbálta felülről megtámadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!