Nem nevezhetik többé az iskolákban apartheid államnak Izraelt

2021. január 18. 16:46

Joáv Galant izraeli oktatási miniszter rendelkezése szerint többet nem adhatnak elő apartheidező „civilek” az iskolákban.

2021. január 18. 16:46
null

„Utasítottam az oktatási minisztérium főigazgatóját, hogy tiltsa be azoknak a szervezeteknek a belépését az izraeli iskolákban tartott előadásokra, amelyek Izraelt »apartheid államnak« nevezik vagy lekicsinyelik az izraeli hadsereg katonáit – különösen a katonai behívás előtt álló tanulók előtt” – írta Galant a Twitteren vasárnap.

A miniszter a Becelem nevű szélsőbaloldali emberi jogi szervezet múlt hét keddi jelentésére válaszolt, amely „apartheid államként” határozta meg Izraelt az arab kisebbséggel szembeni állítólagos megkülönböztetések miatt. „Az apartheid kifejezést a palesztinok már régóta használják elsősorban az 1967-ben elfoglalt területeken folytatott izraeli politika leírására, de az izraeli szervezetek mindeddig általában tabunak tekintették, és nem alkalmazták” – írta meg a Neokohn. 

„Ez a helyes és szükséges döntés. Nem világos, hogy miért is fontolgatták a diákok előtt egy olyan szélsőséges szervezet bemutatását, mint a Becelem, amely abból él, hogy hazugságokat terjeszt, Izrael legitimitása ellen szól, és ösztönzi ellene a nemzetközi nyomást. Meg kell tiltani ennek a megvetendő szervezetnek a megjelentését az oktatási rendszerben. Ez a józan ész győzelme” – közölte a „Ha akarják” (Im Tircú) nevű jobboldali mozgalom az ügy kapcsán.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2021. január 19. 16:48
pedig az. de ok, ne hívjuk igy cserébe menjem minden zsidó oda.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2021. január 18. 19:25
Nagyon helyes. A zsidók értéke végtelenszer nagyobb másokénál, tehát még szép, hogy apartheid állam Izrael. Senki más nem számít, ez már a Bibliában is benne van. Izrael azonban túl kicsi ahhoz, hogy nyílt diktatúrát vezessen be globálisan, nem nyomhatja el nyíltan az emberiséget. Ez egyelőre csak Izraelben lehetséges. De a hatalmunk és az ellenállás, az antiszemitizmus is egyre nő.
írmag
2021. január 18. 19:14
Lássuk csak a véleményeket! "Utasítottam az oktatási minisztériumot, hogy tiltsa be azoknak a szervezeteknek a belépését a magyar iskolákban tartott előadásokra, amelyek Magyarországot "faji megkülönböztetésű államnak" nevezik vagy lekicsinyelik az magyar hadsereg katonáit – különösen a katonai behívás előtt álló tanulók előtt"
nempolitizálok
2021. január 18. 18:23
Mi sem, vagy ez még nem kötelező?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!