ENSZ-főtitkár: A vesztünkbe rohanunk

2020. december 03. 15:30

Radikális és összehangolt intézkedések nélkül az évszázad végére a Föld átlaghőmérséklete 3-5 Celsius-fokkal is emelkedhet.

2020. december 03. 15:30
null

Antonio Guterres véleménye szerint az emberiség a vesztébe rohan, és a jövője ezelőtt fog megsemmisülni, hogy felfogná, mekkora veszélyben van a bolygónk. Az ENSZ portugál származású főtitkára a New York-i Columbia Egyetemen tartott beszédében kiemelte, hogy radikális és összehangolt intézkedések nélkül az évszázad végére a Föld átlaghőmérséklete 3-5 Celsius-fokkal is emelkedhet.

– tette hozzá Guterres.

Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a biodiverzitás is az összeomlás szélén áll, újfajta betegségek pusztítanak, a tengerekben pedig egyre gyűlik a műanyagszemét. A főtitkár hozzátette, hogy az ENSZ legfontosabb feladata jelenleg a klímaválság elhárítása, az ugyanis „egyetlen percet sem várhat”.

(Euronews)

MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. december 03. 19:47
Jé tényleg, a lóbálós felmelegedésről egészen meg is feledkeztünk, eltelt egy év, csökkent a forgalom meg a kibocsátás.. és? A hiszti meg nem.
Kanmacska
2020. december 03. 19:41
Na, vakcina már van kilátásban, folytatódik a bolygózás.
luzitanxaver
2020. december 03. 19:04
Így van. Méghozzá a hozzád hasonló hipokriták miatt.
KannibálTatárÚr
2020. december 03. 18:42
A Föld akkor is megmarad, ha 100 fokra emelkedik a hőmérséklete. Csak az élet tünik el róla. Az meg előbb-utóbb úgyis eltünik, mert a feldozzadó, felfúvódó Nap felmelegíti. Több száz fokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!