Rengetegen várják az új HÉV kocsikat Budapesten

2020. november 18. 08:36

A főváros lakói az együttműködés mellett, és a helyi adók emelése ellen foglaltak állást.

2020. november 18. 08:36
null

A kórházi, tömegközlekedési és lakóingatlanos fejlesztéseket tartják a három legfontosabbnak a fővárosiak az előttünk álló időszakban, és a legnagyobb, közel 90%-os támogatottsággal a közlekedési fejlesztések közül az átlagosan 44 éves HÉV-kocsik cseréje rendelkezik – derül ki a Portfolio 1000 fős, reprezentatív közvélemény-kutatásából, melyet szerdán tett közzé a lap. 

Még ennél is magasabb, 95% körüli a támogatottsága annak, hogy a pártpolitikai ellentétek mellett is együtt kell működnie Budapest Főváros Önkormányzatának és a kormánynak és a budapestiek szerint lehetőleg adóemelés nélkül kell fejleszteni Budapestet. A megkérdezettek 81%-a nem támogatja azt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nagy összegű hitelt vegyen fel a koronavírus gazdasági következményei miatt. A kerékpársávokkal kapcsolatban a fővárosiak több mint háromnegyede csak az autósforgalom védelme mellett támogatja azok létesítését.

„A Dél-Buda irányába tartó fonódó villamos projektje szintén a legnagyobb társadalmi támogatottságú fejlesztések között szerepel, és ugyanez elmondható a rozsdaövezetbe tervezett új lakóingatlanok, illetve zöld lakóparkok építéséről, továbbá arról a minapi kormánydöntésről is, miszerint új építésű lakásvásárlás esetén a vételár jelentősen csökkenhet azáltal, hogy a lakásvásárlás áfája 25%-ról 5%-ra csökken” – áll a kutatásban. 

(Forrás: Portfólió)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. november 19. 15:58
Egy ennyire alkalmatlan hülyét, mint Feri-Geri, LE KELL VÁLTANI! Egyszerűen folytatni kellett volna, amit TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTER ÚR ELKEZDETT! KIVÉTELES FEJLŐDÉS ÉS FELVIRÁGZÁS IDŐSZAKA VOLT A TARLÓS KORSZAK!
pitypang1125
2020. november 18. 13:17
Várják csak. Attól akire leszavaztak.
Krupp Skya
2020. november 18. 09:39
A megállókban?
nempolitizálok
2020. november 18. 09:20
Nem azt mondták Karácsonyék, hogy jobban éltek majd, csökkentik az adókat és növelik a jogaitokat ballibsik, hanem azt, hogy a homokosok jogait növelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!