Olyan volt vele, mintha egy regényben lennénk

2020. november 15. 07:27

Szőcs Géza költő, politikus, de mindenekelőtt magyar patrióta volt

2020. november 15. 07:27
Zsigmond Barna Pál

„Szőcs Géza életét regényes kalandjai és a magyarság iránt érzett végeláthatatlan ügyszeretete jellemezte. Barátjával, Dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselővel emlékeztünk meg kivételes munkásságáról.”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 15. 19:33
Nagy veszteség a halála a magyarság számára.
Stefi
2020. november 15. 12:34
Mint marosvásárhelyi születésű, büszke vagyok, hogy szülővárosom ilyen kiváló embereket adott a nemzetnek mint Szőcs Géza és Zsigmond Pál Barna. Midkettőjük szüleit is ismertem. Barni nagyszüleit is. Gézával utoljára marosvásárhelyen egy könyvbemutatón találkoztam a Jókai Mór utcában. Feltettem a kérdést, hogy nem tartja árulásnak, hogy miután visszatért, végigmondta a beszédét 90 -ben a nacionalista tömeg előtt amit Petre Roman miniszterelnök vezényelt, sztoikus nyugalommal válaszolt, tudniillik amíg a román hatalom támadta 89 előtt és után, addig nem volt baj, de a sajátjai hátbatámadása már sok volt..... Valaki tudna segíteni, a versidézettel ami a Lágymányosi/Rákózi hidat díszíti, melynek avatására meghívta Mircea Dinescu román költő barátját is, amit Dinescu több publicisztikában méltatott.
matykox
2020. november 15. 12:13
Nyugodjon békében! Ismeretlenül is ismerős volt.
Magyarok Pásztora
2020. november 15. 08:16
Nyugodjon békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!