Szoboszlai góljával kijutottunk az Európa-bajnokságra

2020. november 12. 20:45

A nyolcvannyolcadik percig vesztésre állt a magyar válogatott, ám az utolsó percben fordított.

2020. november 12. 20:45
null

A Puskás Arénában zárt kapuk között rendezték meg ma este a Magyarország – Izland labdarúgó meccset, amely arról döntött, hogy melyik válogatott vehet részt a jövő évi Európa-bajnokságon. Az északi válogatott tíz éve még nem volt benne az első százban a FIFA rangsorában, most azonban már 39., így megelőzi a magyar csapatot, amely a 47. Nézők nélkül eddig is jól ment a fiainknak, a hat meccsből csupán egyszer kaptak ki.

Hatalmas jelentősége lett annak, hogy mégis játszhatott Szoboszlai Dominik, aki jelenleg a legjobbnak tartott magyar játékos. Ezt a meccs végi bravúrral sikerült is bizonyítania. A rossz hír az volt a meccset megelőzően, hogy Marco Rossi kapitány elkapta a koronavírust, így a helyszínről nem irányíthatta a csapatot.

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos(Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila(Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám(Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Az izlandi válogatott kerete:

Kapusok: Hannes Halldórsson (Valur), Ögmundur Kristinsson (Olympiakosz Pireusz – Görögország), Rúnar Rúnarsson (Arsenal – Anglia)
Védők: Ari Skúlason (Oostende – Belgium), Hördur Magnússon (CSZKA Moszkva – Oroszország), Birkir Saevarsson (Valur), Kári Árnason (Víkingur Reykjavík), Ragnar Sigurdsson (FC Köbenhavn – Dánia), Sverrir Ingason (PAOK – Görögország), Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg BK – Norvégia), Hjörtur Hermannsson (Bröndby – Dánia), Victor Pálsson (Darmstadt – Németország)
Középpályások: Birkir Bjarnason (Brescia – Olaszország), Aron Gunnarsson (el-Arabi – Katar), Gylfi Sigurdsson (Everton – Anglia), Rúnar Már Sigurjónsson (Asztana – Kazahsztán), Arnór Sigurdsson (CSZKA Moszkva – Oroszország) 
Támadók: Jóhann Gudmundsson (Burnley – Anglia), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar – Hollandia), Alfred Finnbogason (Augsburg – Németország), Jón Dadi Bödvarsson (Millwall – Anglia), Kolbeinn Sigthórsson (AIK – Svédország), Vidar Kjartansson (Valerenga – Norvégia) 

Gylfi Sigurðsson 11. percben lőtt góljával 0-1-re vezetnek az izlandiak.

A meccs nem keződödött jól a magyaroknak, miután Gylfi Sigurdsson elég hamar, a 11. percben Gulácsi hibája miatt megszerezte a vezetést szabadrúgásból. A félidő során a magyar csapat sokszor előretört az egyenlítésért, de az izlandi védelem jól zárt, így nem sikerült értékesíteni ezeket a támádásokat. A félidő végén Szoboszlai távoli szabadrúgása megpattant az egyik védőn, a jobb alsó felé csapódott, de Halldórsson ezt ia lövést is kivédte. 

 

A meccs nagy része jóformán eseménytelenül telt egészen az utolsó percekig, amikor Nikolics passza után Árnasonról pattant a labda Nego elé, aki szépen lőtt a jobb alsóba ziccerben, ezzel kiegyenlítette az állást. A magyar csapat erőteljes támadásba kezdett ekkor, és ennek meg is lett az eredménye.

Szoboszlai tökéletes lövéssel, alig egy perccel Nego egyenlítő gólja után, a meccs lefújása előtt a lepattanó labdát bevarrta a kapuba.

 

Nem csupán Izland nem hitt a szemének, de sokan meglepődtek az utolsó percek hihetetlen eseményeit látva. A Salzburg támadója gyönyörűen indult meg, majd 17 méterről, a bal kapufa segítségével talált a kapuba. Kijelenthetjük, hogy célba ért csütörtökön Marco Rossi és csapata, a magyar válogatott  kijutott a következő EB-re is, csakúgy mint 2016-ban.

(Mandiner – Nemzeti Sport, fotó: MTI)

 

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
@bethlen
2020. november 13. 12:41
Nagyszerű eredmény , csodálatos mérkőzés volt - főleg az utolsó percek. Na de még mindig nem javította ki a Mandiner ezt a gyalázatos címet ??? Vagy szerintük a Szoboszlai gólja fontosabb volt mint a Nego-é ? Hát akkor írják azt is oda.
@bethlen
2020. november 13. 09:40
A cikk címét tessék szíves kijavítani : Szoboszlai és Nego góljával jutottunk ki. Micsoda megalázás ez Nego-ra nézve.
teljesenertelmetlen
2020. november 13. 06:36
Ha minden vereség Orbán veresége, akkor minden győzelem Orbán személyes győzelme a libernyákok felett! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
DrPepper
2020. november 13. 05:59
Legendás meccs. Egy bánatom, hogy nem lehettem kint, mint öt éve a norvégok ellen, pedig volt jegyem. Szoboszlai mondatát: "Gondoltam, 20 méterről csak ellövöm az utolsó percben"fel kéne írni valahová nagy betűkkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!