Szalai Kriszta a nácizásával eldöntötte a kérdést

2020. október 04. 12:27

Felszólítom Őrsi Gergely polgármester urat, hogy határolódjon el Szalai Kriszta II. kerületi polgárokat és még sokakat lenácizó kijelentéseitől!

2020. október 04. 12:27
Kékesi Raymund

„Kedves Barátaim!

Egy II. kerületi szocialista színész és rendező nemrég egy Facebook-csoportban, az általam alapított »Hidegkút, Budaliget, Máriaremete és Hűvösvölgy cenzúramentes hírmondója« csoportban írta nekem a következőket:

»Kedves Raymund, polgármester úr, a legtermészetesebbnek tartja az elfogadást és azt is, hogy gyermekeinkkel beszéljünk mindenről. Az emberi jóságról, az isten adta dolgokról, vagy hívjuk sors adta dolgokról, mindenről. De mert a politika és itt is emberek két lábbal ugarnak bele embertársaiba, ő nem akarja most a holnapot részvételével a politika felé sodorni. De lesz alkalom, amikor a kerület emberei online beszélgetni fognak a témáról. Mert mint itt is látom, látjuk, érezzük, nagyon kultúrálatlanul, frusztráltan szólnak emberek a témához, mások életéhez. Úgy, ahogy a németek elgázosították a zsidókat, a cigányokat és a melegeket. Szóval, sajnos országunkban még él a régi náci eszme. TEHÁT beszélgetni kell, mert 2020. van!!! És remélhetőleg nem jön vissza a náci eszmeiség . Mert, ha nem lehet beszélni, beszélgetni, pedagógiai meséket hallgatni, akkor még ott tartunk, a II. Vh. idején sajnos.«

Igen, jól sejtitek: a fentebb jellemzett polgármester nem más, mint Örsi Gergely, és a vita abból indult ki, hogy Schittl (Zaymus) Eszter megosztotta a csoportban azt a felhívását, melyben arra kér minden jó szándékú embert és II. kerületi polgárt, hogy győzzük meg Örsi Gergely polgármestert, hogy annak ellenére, hogy elvállalta a napokban elhíresült LMBTQP-mesekönyvből a felolvasást a Szalai Kriszta által II. kerületi gyermekeknek szerzett felolvasó esten, mégse adjon teret a mesekönyvhöz a terv szerint kapcsolódó »érzékenyítő programoknak« a második kerületi óvodákban.

A kérdésről kulturált vita bontakozott ki a csoport keretein belül, én még azt is leírtam, hogy Örsi Gergelyben eddig – több jobboldali, konzervatív, keresztyén barátommal és ismerősömmel együtt – »pozitívan csalódtam«, hiszen megnyerő, közvetlen stílusú, korrektnek tűnő városvezető, két gyermekes Édesapa, és reményeim szerint nem egészen volt tisztában vele, hogy mibe is rángatták bele képviselőtársai és Szalai Kriszta. Leírtam azt is, hogy ha nem így van, és szándékosan vesz részt ebben, akkor elveszti nem csak az én, hanem még a többi hozzám hasonló keresztyén, konzervatív magyar ember jóindulatát is.

Nos, Szalai Kriszta a fenti nácizásával eldöntötte a kérdést, elég egyértelműen, és úgy tűnik, Örsi Gergely véleményét is képviselve.Tisztelettel felszólítom ezért ezúton Örsi Gergely polgármester urat, hogy:

1.: Nyilatkozzon, egyetért- e valóban a rendezvény céljával, azaz a deviancia ilyetén módon való normálisnak beállításával?

2.: Nyilatkozzon, egyetért-e Szalai Krisztával abban, hogy mi, akik mindezt nem szeretnénk és másképp gondoljuk, egyszerűen NÁCIK vagyunk?

3.: Ha pedig nem ért egyet vele, HATÁROLÓDJON EL SZALAI KRISZTÁTÓL ÉS KIJELENTÉSEITŐL.(Ez azért is rendkívül fontos, mert Szalai Kriszta a 2019-es önkormányzati képviselő választáson a II. kerületi »ellenzéki összefogás« és Őrsi Gergely polgármesterjelölt képviselőjelöltjeként indult, igaz, hogy egyéni választókerületében 44.52%-kal a második helyezést érte el.)

Dr. Kékesi Raymund

II. kerületi polgár, 3 gyermekes édesapa”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2020. október 04. 21:43
"Szóval, sajnos országunkban még él a régi náci eszme." Szóval, mondjuk ki: TI, "NÁCIZÓK" ROSSZABBAK VAGYTOK a "régi nácizóknál" Elég volt! ! ! ! ! meséljétek egymásnak a tanmeséket, a gyerekekről meg szálljatok le, mert az LÉTRONTÁS. Érted? Nem? nem baj, így van.
betakentaur
2020. október 04. 21:24
Csupán annyi volna az észrevételem, hogy a nácizás helyett a teljes fogalmat kellene használni: nemzeti szocialista. Csupán a rend kedvéért, hogy a lényeg ne sikkadjon el!
Greifswald
2020. október 04. 20:02
44,52%-ot kapott a II. kerületben. Magyarból, meg történelemből hogy ment át?
makapaka2
2020. október 04. 18:12
ELVEK, KOMOLY ÉRVEK HIÁNYÁBAN NÁCIZNAK EGYET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!