A lombik az abortusz inverze!

2020. október 23. 11:25

Tévedett volna Isten, mikor a gyógyítás e formáját megteremtette?

2020. október 23. 11:25
Szoboszlai-Kiss Katalin

„Püspök úr keresztény, hívő emberként félre nem érthető módon éppen ezen erények gyakorlását sérelmezi azoknál az orvosoknál és szakdolgozóknál, akik a meddőség nevű borzalmas betegségből vezetik ki a rászorulókat. Röviden és tömören valóban azt szeretné, hogy a jövőben az orvos ne gyógyítson? Tagadja meg mindazt, amire felesküdött, és küldje el a betegét szenvedései ellenére? Álláspontja szerint a lombikprogramban részt vevő személyek bűnösök, tehát bűnös a gyógyító, a beteg, de horribile dictu a gyermek is. Tévedett volna Isten, mikor a gyógyítás e formáját megteremtette? A világ első lombikból született embere ma 42 éves, születése óta hatmillió lombikból született ember él értékes életet. Talán azt kellene mondanunk most nekik, hogy Isten akarata ellenére, tévedésből és nem a gyógyászat csodájaként születtek? Püspök úr álláspontjából ez következik.

Vajon bűn-e, ha az orvos a szenvedő beteg fájdalmát enyhíteni tudja, és – hangsúlyozom – segítséget nyújt? Egyszerűbben is megfogalmazva: vajon bűn-e a keresztény erkölcs egyik legfontosabb erényét, a segítségnyújtást gyakorolni embertársainkon?

A lombikkezelést követően a gyermekről a szülők hálájuk jeleként fényképet szoktak küldeni az őket segítő intézetnek, orvosnak. Javaslom a szülőknek, hogy küldjenek egy fényképet a püspök úrnak is (9002 Győr, Pf. 60.) ajándékképpen gyerekükről, gyerekei­kről, akiket az Isten a tudomány eszközével, tehetséges orvosok és csapatuk gyógyító segítségével teremtett. Az élet szép és tiszteletet érdemel! Püspök úr, ebben bizonyára ön is egyetért velem!”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkemókus
2020. október 23. 18:19
Hiteltelen, aki a katolikus egyházat támadja a lombik ürügyén. Ha ő maga nem római katolkius, akkor irreleváns a véleménye. Ha annak vallja magát, akkor szégyentelen, hogy nekimegy a saját egyházának, püspökének, a pápának. Akkor is ha a támadást cukormázba csomagolja. Önmaga jelentőségét felnagyítva, honnan veszi a bátorságot, hogy kioktassa a püspököt, a tanító hivatalt, a pápát?
Ewiike
2020. október 23. 17:17
Bizzuk ezt az orvosokra es a parokra , hogy majd ok elszamolnak es megmerettetnek mikor az Ur szine ele kerulnek.
Rugo
2020. október 23. 12:14
Én azt hiszem azzal, hogy Isten két nemet teremtett nyilvánvalóvá tette azt a szándékát, hogy ezzel akarja fenntartani az emberiséget. Ezzel az isteni szándékkal a lombikprogram szerintem nem ütközik. A programmal azonban lehetnek olyan módszertani problémák, a mi a katolikus világlátásból fakadnak, de ezeket egyértelműen meg kell nevezni és ha lelt dolgozni kell a korrigálásán. A lombikprogram ellenesség nem hiszem hogy követendő út.
péterx
2020. október 23. 12:06
A katolikus hit alapján Veres püspök úr tanítása teljesen rendbe van. Aki pedig nem katolikus módon látja a világot, az háborog, mert nem érti, hogy nem minden technizálható, és a cél nem szentesíti az eszközt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!