Magyar Levente: A német külügyi államtitkár kijelentése minden alapot nélkülöz

2020. augusztus 24. 20:56

Michael Roth antiszemitizmussal vádolta meg nem csak a magyar kormányt, de Magyarországot és így minden magyart – fogalmazott Magyar Levente államtitkár.

2020. augusztus 24. 20:56

A német szociáldemokrata külügyi államtitkár Magyarországról tett kijelentése elfogadhatatlan, minden alapot nélkülöző politikai vádaskodás – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Magyar Levente ezt azután közölte, hogy hétfőn bekérették Németország budapesti nagykövetét, miután Michael Roth német politikus egy nyilatkozatában antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Az államtitkár úgy fogalmazott, nincs még egy olyan kultúra és ország, amelyet olyan fokú tisztelet övezne Magyarországon, mint Németországot, és erre a tiszteletre alapozza Magyarország a sok területen látványos eredményeket hozó kétoldalú kapcsolatokat.

„Azonban van a német kormányon belül egy elszántan magyarellenes csoport, amelynek fanatikus zászlóvivője Michael Roth külügyi államtitkár, amely (csoport) rendszeres támadásokat intéz Magyarország és ezáltal a magyar-német kapcsolatrendszer egésze ellen” – mondta, rámutatva, hogy ez történt most is, amikor Michael Roth antiszemitizmussal vádolta meg nem csak a magyar kormányt, de Magyarországot és így minden magyart.

Magyar Levente úgy fogalmazott, bármennyire is jók a magyar-német kapcsolatok, van egy pont, amikor azt kell mondani: „eddig és ne tovább!” A KKM államtitkára elmondta, a német politikus kijelentése miatt hétfőre berendelték Németország budapesti nagykövetét, akit arról tájékoztattak, hogy a német külügyi államtitkár kijelentése elfogadhatatlan, minden alapot nélkülöző politikai vádaskodásról van szó, ami „kegyeletsértővé és kifejezetten ellenszenvessé teszi ezt a politikailag motivált kijelentést”. Hozzátette: közölte a nagykövettel, hogy Németországnak semmilyen erkölcsi jogalapja nincs arra, hogy Magyarországgal szemben antiszemitizmusról beszéljen, különösen úgy, hogy ezt minden alap nélkül, politikai eszközként, támadásként teszi.

Magyar Levente kitért arra is, hogy a magyar kormány a magyar-német kapcsolatok kiválóságában érdekelt, és azon fog dolgozni, hogy a német kormány szociáldemokrata, magyarellenes „vonulata” ne tudja megzavarni ezt a kiváló kapcsolatrendszert.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 26. 03:03
Ide is bemásolom, mert ezen nem árt elgondolkozni: A fasizmus olyannyira nem azonosítható a zsidók utálatával, hogy egyetlen fasizmus-definíciónak sem része az antiszemitizmus: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus Jó pár definíció-kísérlet van rá, de senkinek sem jut eszébe a fasizmust az antiszemitizmussal azonosítani, hacsak nem Bástya elvtársnak, akinek az a problémája, hogy "Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!" Hajmeresztő az a logika, ami szerint a világháború nem szól másról, csak a zsidókról, a fasizmus nem szól másról, csak a zsidókról, mintha a világon senki más sem létezne, csak ők, a történelemben semmi más sem történt volna, csak mindenki őket üldözte. És ez a logika hasonlít ehhez a két könyvborítóhoz: 1. https://mandadb.hu/common/file-servlet/document/552681/default/doc_url/knyv0087.jpg 2. https://antikhaz.hu/data/thumb/13657/800x600.jpg A Kánaánt elfoglaló héberek nem hagytak maguk után jelentős kulturális, művészeti, tudományos, épített örökséget (kivéve persze a Bibliát). A két könyvborító mégis a zsidókhoz akarja kötni az ókori pompás műalkotásokat, pofátlanul kisajátítva azokat, mintha bármit is az ókori héberek csináltak volna meg ezekből, pedig ők semmit nem tettek hozzá ezekhez a műkincsekhez, mert az életmódjukból egyáltalán nem következett, utólag persze jó ellopni a dicsőséget, szarkaként idegen tollakkal páváskodni.... Hazugság mindezt bibliainak nevezni. Szellemi katyvasz mindent összekeverni, szemtelenek azok, akik mindent felnyalnak, és mindenről azt állítják, hogy az az övék, meg minden róluk szól, minden ki van sajátítva, mindenre einstand, stip-stop! A fasizmus-definíciók közül legalább az egyik meghatározást bemásolom: "vezérelv új civilizáció építésének akarata a hatalom kultusza elit- és küldetéstudat militarista színezetű mozgalom az ifjúság dicsőítése, juvenalizmus etatizmus, az állam szerepének abszolutizálása a forradalmiság és a tradicionalizmus sajátos keveréke rasszista jegyeket viselő szélsőséges nacionalizmus antimarxizmus imperialista, birodalom-építő hódító, terjeszkedő törekvések. Ha ezek a jegyek együttesen megtalálhatók, akkor nagy valószínűséggel fasizmusról van szó."
Leo3
2020. augusztus 25. 09:16
A német külügyi államtitkárnak vajon van fogalma arról, hogy miközben Magyarországon nyugodtan élhetnek a zsidók és még állami támogatást is kapnak, addig Németországban zsinagógákat támadnak meg és zsidókat vegzálnak?
Senior
2020. augusztus 25. 08:49
Mit is mondott ez a germán: "Ein Aspekt, der zu dem Artikel-7-Verfahren gegen Ungarn geführt hat, war der grassierende Antisemitismus in Ungarn. Ich kann nicht kritisch über den Antisemitismus in anderen Landern sprechen, ohne den erschreckenden Zuwachs an antisemitischen Straftaten in Deutschland zu nennen." Egyik aspektusa ami Magyarország elleni 7-s cikkely szerinti eljáráshoz vezetett a grasszáló (monjuk ez nem tudom mi a töcköm) antiszemitizmus. Nem tudok kritikusan más országokban levő antiszemitizmusról beszélni anélkül, hogy ne beszélnék a Németországban ijesztő módon növekvő antiszemita bűncselekményekről. Zsidókat csesztető kijelentések azért itt a mandin is előfordulnak, nagyrész Sorossal kapcsolatosan, de... Mikor ítéltek el magyar állampolgárt antiszemita bűncselekmény miatt Genosse Roth? Szóval takaríts a saját portádon vazze!
wrfri
2020. augusztus 25. 08:19
Értem a felháborodást, de csak mondom, hogy itt a Mandiner kommentek között rendszeresen látok nagyon csúnya zsidózást. És most még nem is a Pesti Srácokról vagy Vadhajtásokról beszélek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!