Egymillió eurót nyert Greta Thunberg, de nem tartja meg

2020. július 21. 15:46

Rangos portugál emberi jogi díjat, illetve ezzel együtt járó pénznyereményt nyert a klímaaktivista, melyet viszont elajándékoz.

2020. július 21. 15:46
null

Egymillió eurót, vagyis több mint 350 millió forintot nyert Greta Thunberg, a 17 éves klímaaktivista, miután elnyerte a rangos portugál emberi jogi elismerést, a Gulbenkian-díjat. A fiatal svéd aktivista ugyanakkor nem sokáig gondolkodott mit kezdjen a pénzzel, mint bejelentette egy Facebook-oldalán közölt videóban hétfőn, tovább adja olyan szervezeteknek, akik hozzá hasonló módon képviselik a klímaváltozás elleni harc ügyét. „Ez a pénz több, mint amennyit el tudok képzelni” – fogalmazott Thunberg.

Jorge Sampaio, a díj zsűrijének elnöke elmondta, azért Greta kapta meg az elismerést, mert képes úgy megmozgatni a fiatalabb generációt a klímaváltozás elleni harcban, mint senki más. Thunberg első százezer eurója a Fridays for Future brazil ágának SOS Amazonia nevű kampányát fogja segíteni.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyfiu
2020. július 23. 12:58
en megtartanam magamnak , ha ilyenkinezesem lemnne elsösorban egyplsztikai mütetet csinaltatnanak magamnak hogy az emberek ne undorral nezenekram masodik,uly agyatültetnek mgamnak mivel egy alat töb intelegenciaval rendelkezik mint ö a greta akit masok iranyitanak
Ernie Pantuso
2020. július 22. 17:52
Felajánlotta a palackorrú delfinek megmentésére... Gondolom értitek...
DrPepper
2020. július 22. 14:21
Ha én nyertem volna az egymilliót, megtartom, és az egész világ jobban járt volna.
beflower56
2020. július 22. 11:52
Pedig elkezdhetné az orvosi kezelését,szüksége lenne rá szegénynek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!