Charles Michel: Meggyőződésem, hogy lehetséges a hétfői megállapodás

2020. július 20. 20:47

Információk szerint a huszonhetes körben kezdődő tanácskozás már egy 750 milliárd eurós helyreállítási alapról szól, 390 milliárd euró összegű támogatásokkal és 360 milliárd eurós kölcsönökkel.

2020. július 20. 20:47
null

Meggyőződésem, hogy lehetséges a hétfői megállapodás – jelentette ki Charles Michel az esti plenáris tárgyalások megkezdése előtt. Az Európai Tanács elnöke lmondta, hogy tájékoztatta a tagállami vezetőket arról az új javaslatról, amely a nap folyamán tartott két-, illetve többoldalú megbeszélések eredményét tükrözi. „Az új tervezet, közös munkánk gyümölcse. Az utolsó lépések mindig a legnehezebbek, de hiszem, hogy további közös munkával célt érünk” – fogalmazott a tanácselnök.

A kölcsönfelvétel önkéntes a tagállamok számára, míg a támogatásokból minden tagország részesül.

Az Európai Bizottság által javasolt Új Nemzedék EU (Next Generation EU) nevű helyreállítási csomag célja, hogy enyhítsen a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és társadalmi válságon. A bizottság eredeti tervei szerint a 750 milliárd eurós mentőcsomag nagyobbik része, 500 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásokból, 250 millió euró pedig a tőkepiacokon felvett hitelekből állna. A kölcsönfelvétel önkéntes a tagállamok számára, míg a támogatásokból minden tagország részesül.

Információk szerint a huszonhetes körben kezdődő tanácskozás már egy 750 milliárd eurós helyreállítási alapról szól, 390 milliárd euró összegű támogatásokkal és 360 milliárd eurós kölcsönökkel.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Pool/Yves Herman

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. július 21. 00:03
Frankfurter Algemeine Zeitung: Az idő Orbán kezére játszik... ...Minél tovább hózódik a csúcs, annál kevisebb lesz a kedve a többieknek arra, hogy a jogállamiság miatt kudarcba engedjék fulladni." "Die Zeit spielt Orbán in die Haende... ...Je laenger der Gipfel dauert, desto geringer wird der Appetit der anderen, ihn an der Rechtsstaatlichkeit scheitern zu lassen."
toef36
2020. július 20. 22:23
Ezt a korlátolt HOLLAND-BÚR miniszterelnököt el kell küldeni a Dél-Afrikába arra börtönszigetre, amelyen Mandela raboskodott, s akkor béke lesz...
kisgul
2020. július 20. 21:35
Ezek rosszabbak, mint a lókupecek a Szabadkai vásárban!
Lombi
2020. július 20. 21:28
Jó sok hétfő áll még előttünk. Középeurópa, leginkább a magyar és a lengyel feltételekkel mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!