Még nem írt az Index a szerbiai magyar sikerről

2020. június 22. 13:35

Ugyan beharangozta az Index, hogy fontos választás van vasárnap, de hétfő délután egy óráig nem írták meg az eredményt.

2020. június 22. 13:35

Vasárnap két cikk foglalkozott a szerbiai választásokkal, amelyen jelentős sikereket ért el a Vajdasági Magyar Szövetség. Az egyikben vasárnap reggel részletezték, hogy fontos, hogy hány helyet szerez a VMSZ, a másik már éjjel jósolta a Szerb Haladó Párt elsöprő sikerét Kétharmados többséget szerezhet Szerbiában Vučić pártja címmel, amely hétfő dél körül még ezzel a címmel volt címlapon, majd utána A Vajdasági Magyar Szövetségnek az eddigi négy helyett kilenc képviselője lehet címmel volt kint. 

Ez a cikk éjjel fél egy előtt jelent meg, és annyi szerepel benne utolsó bekezdésként, hogy „azonban sem a Szerb Radikális Párt, sem a Seprű 2020 néven induló ellenzéki lista, sem a Szabad Polgárok Mozgalma nem érte el a 3 százalékos parlamenti bejutási küszöböt. Emellett a magyar, az albán és bosnyák kisebbség listái is bekerülnek a parlamentbe. A CESID ÉS AZ IPSOS ADATAI SZERINT A VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉGNEK A JELENLEGI 4 HELYETT 9 KÉPVISELŐJE JUTHAT BE A PARLAMENTBE.”

Az MTI-ben a hírek és értékelések már korán reggel megjelentek. A választási eredményekről és a Vajdasági Magyar Szövetség sikeréről sem a címlapon, sem a Külföld rovatban nincs semmi, de ha rákeresünk az Index és Szerbia, avagy Index és Vajdasági Magyar Szövetség kifejezésekre, akkor sem dob ki semmit a kereső. 

Ellenben az, hogy szerintük veszélyben vannak, magyarul és angolul is kiemeltebb helyen szerepel hétfőn kora délután, mint a szerbiai választás előzetese.

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. június 22. 20:00
szaros propagandista, nesze: https://index.hu/kulfold/2020/06/22/orban_szerbia_valasztas_vajdasag/ Nem szakad le a pofad? A rakosista szintu propagandatok szisztematikusan hallgatja el a kozerdeku hirek javat. Ezert nem olvassa senki, aki tajekozodni akar. Most is csak azert ugatsz, ruhes kutya, mert epp rauszitottak az Indexre. Hogy mire kinyirjatok, mar fel legyen ellene hergelve a komcsi sopredek fajtatok.
puszika
2020. június 22. 17:10
Index? AMIRŐL NEM ÍRUNK,NEM BESZÉLÜNK .......AZ NINCS IS!! Ez az INDEX cégtáblájára írt mottó!!
Mich
2020. június 22. 17:07
Miért nem...? Mert a DK vagyonelkobzással és börtönnel fenyegette meg az index tulajdonosait (a közelgő hatalomátvételük után), ha pozitív híreket közölnek...!
puszika
2020. június 22. 17:03
Te azt hiszed ..... realista vagy? Felénk az ilyeneket notórius hazudozónak nevezik. Úgy is kezelik őket!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!