Magyar elnököt választottak az Európai Beruházási Bank audit bizottságának élére

2020. június 09. 21:25

Balogh Lászlót, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárát bízta meg az Európai Unió pénzügyminisztereiből álló kormányzótanács az európai intézmény banki tevékenységét felügyelni hívatott testület vezetésével az Európai Beruházási Bank (EIB) közgyűlésén.

2020. június 09. 21:25

A szakmai testület a tagállamok által delegált hat tagból és további három megfigyelőből áll. Az audit bizottságnak hármas feladata van: megvizsgálja és jóváhagyja a bankcsoport éves pénzügyi beszámolóját, nyomon követi a bank tevékenységét, hogy azok megfeleljenek a legjobb banki gyakorlatoknak, végül pedig figyelemmel kíséri a banki műveletek megfelelőségét, különös tekintettel a kockázatok kezelésére.

Az EIB az Európai Unió bankjaként tevékenykedik, mérlegfőösszegét és kihelyezett forrásait tekintve a világ legnagyobb fejlesztési intézménye. Szerepe az utóbbi években egyre nőtt, és a legújabb európai javaslatok fényében tovább fog erősödni – közölték. Balogh László megválasztását megelőzően két évig az EIB audit bizottságának aktív tagjaként tevékenykedett, rendelkezik tapasztalatokkal a banki szabályozás és felügyelés, a nemzetközi pénzügyi intézmények és az európai pénzügyi szabályozás területén, megbízása egy évre szól – ismerteti közleményében a PM.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. június 09. 22:42
Ez meg, hogy lehet?!?! Egy ilyen korrupt maffiaállamból?!?! Jajj csak meg ne tudja a függetlenobjektív média!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!