Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Így kívánnak boldog Európa-napot az EU-s országok vezetői egy videóban

2020. május 09. 12:17

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke különleges videót tweetelt a Twitterre.

2020. május 09. 12:17

Az Európai Unió 27 tagállamának képviselői és három legfőbb intézményének (Európai Bizottság, Európai Tanács és Európai Parlament) elnökei szólalnak meg abban a különleges Európa-napi videóban, melyet Charles Michel tweetelt ki a Twitter profiljára. A „Boldog Európa-napját!” c. videóban a megszólalók az együttműködésre sarkallnak a Schuman-nyilatkozat aláírásának 70. évfordulója alkalmából, melyet az Európai Unió alapkövének tekint ma a szervezet.

A videó jól illusztrálja az európai vezetők új, a koronavírusnak köszönhető tapasztalatait is, hiszen mindegyik felvétel különleges és egyedi távfelvételes móddal készült. Minden megszólaló a saját nyelvén üdvözli európai társait, felvételeik háztetőktől kezdve, erkélyeken át aranyozott irodákig sokfelé előfordulnak. A videóban Orbán Viktor is megszólal, aki egyfajta posztmodern megközelítést alkalmazott a Politico szerint, hiszen a kamera őt mutatja, miközben egy mobiltelefon szelfikamerájába beszél a Karmelita kolostor erkélyén. „Ha nem most, mikor?” – nyitja meg mondanivalóját a magyar kormányfő az ősi babiloni rabbit, Hillélt idézve. „Soha nem volt nagyobb szükség az európai országok közti együttműködésre, mint most” – folytatja.

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peters
2020. május 10. 18:25
Ez Nagyon Szomorú... Nagy Arcok... Kis Tettek... Sunyiság... Gyávaság... Karrierizmus... Nincs közöttük egy sem akire emlékezni fognak 100 év múlva!
Párhuzamos különvélemény
2020. május 09. 17:38
(A Mandi diszkriminálja mind a horvátokat, mind a szlovákokat. Se Andrej Plenkovic, se Igor Matovic nevét nem lehet normálisan leírni. Hú, gyorsan leellenőrzöm: á, é, í, ó, ö, ő, ú, ü, ű, huhh..., oké, ezek, mint a "latin ábécé" betűi még mennek. Elkeepzelhetoe, hogy a joevoeben maar ezekre neezve is maas megoldaast kell hasznaalnunk. Koeszoenjuek, boldogolni fogunk uugy is!)
Párhuzamos különvélemény
2020. május 09. 17:30
A Politico is hírt ad erről. https://www.politico.eu/article/eu-leaders-to-europe-on-europe-day-we-are-number-1/ A sok megszólaló ellenére alul, a cikk végén a hívószavak közt mégis csak 13 nevet emelnek ki: Andrej Plenkovic, António Costa, Boyko Borissov, Charles Michel, Emmanuel Macron, Igor Matovic, Kyriakos Mitsotakis, Mark Rutte, Nicos Anastasiades, Sanna Marin, Stefan Löfven, Ursula von der Leyen, Viktor Orbán.
nempolitizálok
2020. május 09. 15:59
Hasonlókra mondták régebben azt, hogy oroszbérencek. Még szép, hogy ők boldogok, ha megvalósul az, amit akarnak, gyakorlatilag nem tudnak megbukni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!