Orbán és a pánikkeltés

2020. április 08. 10:52

Dühös európai kommentárok jelennek meg a magyarországi demokrácia megszüntetéséről.

2020. április 08. 10:52
Ralf Schuler

„A magyar parlament ülésének négy napját a nagypéntek előtti rendes ülésszakra tervezik a budapesti Duna-parton. Ez a hír normális időkben ugyanolyan izgalmas, mint a dimbes-dombos Balaton. De az idő most nem normális.

Mióta a magyar parlament március 30-án elfogadta a koronavírussal kapcsolatos 2020. évi XII-es törvényt, a német és európai hírek fogyasztói dühös megjegyzéseket olvashatnak a »puccsról« (FAZ), a demokrácia magyarországi megszüntetéséről. Az összehasonlítások Hitler felhatalmazási törvényével pedig ugyanolyan légből kapottak és primitívek, mint hogy Orbán mostantól feloszlathatja a parlamentet, választást írhat ki, katonákat küldhet gyárakba, drákói büntetéseket szabhat ki a hamis hírek miatt.

Donald Tusk, az EU Tanácsának volt elnöke most még inkább ki akarja dobni a Fideszt a konzervatív Európai Néppárt soraiból. Tizenhárom EU-tagállam riadót fúj, és mély aggodalmát fejezi ki a jogállamisággal kapcsolatban, s a demokráciáról és az alapvető értékekről szóló együttes nyilatkozat kiadása mellett dönt.”

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. április 08. 17:59
Vajon Ralf Schuler még életben van?
SzkeptiKUSS
2020. április 08. 17:46
Kérem Tisztelettel! Nem Magyarország, nem a V 4-ek szenvedtek el háborús veszteséget békeidőben! Ne csak lakosságarányosan nézzük, figyeljünk a gazdasági képességre is és mégis a szegényebbek képesek jobban kezelni a válságot.
istvánkeve
2020. április 08. 16:12
Tulajdonképpen ilyen egyszerü a dolog: egy ujságíró elolvassa elöször a törvényt amiröl ír s utána véleményt alkot és ezt leírja. A "papagájmédia" gyakorló "ujságírói" egyszerüen leírják a véleményt amit erröl olvastak valamelyik "demokratikus" fényes folyóiratban.
Lion
2020. április 08. 13:44
Felesleges hisztéria, szóval bekaphatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!