Megszűnhet Budapest legpatinásabb kertészeti szakiskolája

2020. április 09. 21:04

A tervek szerint létrejöhet a Budapesti Kertészeti Technikum, de mi lesz a híres Japánkerttel?

2020. április 09. 21:04
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Egy diákoknak és tanároknak küldött iskolavezetési levél alapján ősztől megszűnhet a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium önállósága, ugyanis az iskolavezetés tájékoztatása szerint egybevonhatják a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnáziummal.

A tervek szerint a Varga Márton tantestülete és képzései átköltöznének Kőbányára, és a két iskola fúziójából Budapesti Kertészeti Technikum néven új intézmény jönne létre.

Az iskola vezetése azonban problematikusnak tartja az átszervezést, ugyanis az új telephelyen nem áll rendelkezésre az előző helyszínen évtizedekig fejlesztett ponthálózati infrastruktúra, ami a geodéziai mérőgyakorlatokat lehetővé tenné, továbbá az egyes képzések speciális hardver- és szoftverigényét sem látják biztosítottnak, és hiányolják a térképész szaktanterem meglétét is.

Ennél is érdekesebb kérdésnek tartják, hogy mi lesz a sorsa a jelenleg a Varga Márton fenntartásában működő Japánkertnek, ami a főváros első japánkertje, és egyedülálló természeti értéket képvisel.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolilepetit
2020. április 10. 17:17
Zuglóban, most jól mennek a társasház projektek - ha, még van hozzá japán kert is - akkor a lakások eladásakor, annak jobb lesz a PR-ja.
Paskai
2020. április 10. 11:56
Hülyékre van szükség, nem szakemberekre. A hülye megterem magától.
Senki Alfonz
2020. április 09. 21:19
Ugyanez van, lesz Miskolcon is!!! A híres Kós Károly Építőipari Szakközép és a Fazola ősztől egyesül és a Kós kimegy a Fazola épületébe. Miközben ott marad a földmérő ponthálózat, az épületgépész műhelyek, az anyagvizsgáló laboratórium. Miért nem robbantják fel rögtön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!