Belezavarodott a paragrafusokba a DK pártigazgatója

2020. április 23. 14:53

Nem igaz, hogy a jelentéstervezetben kilátásba helyezték a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését.

2020. április 23. 14:53
Állami Számvevőszék

„Az Állami Számvevőszék ezúton tájékoztatja a Demokratikus Koalíció pártigazgatóját, hogy az általa hivatkozott, Állami Számvevőszékről szóló törvény 33. §-a az ellenőrzött szervezetek intézkedési kötelezettségét rögzíti, amely a számvevőszéki jelentés nyilvánosságra hozatalát követően fogalmaz meg intézkedési terv készítési kötelezettséget minden ellenőrzött szervezet számára.

Mindez továbbra sem jelenti azt, hogy az ÁSZ a jelentéstervezetben kilátásba helyezte a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését. Az ÁSZ törvényi előírásoknak megfelelő ellenőrzése nem zárult le, jelenleg az észrevételezés szakaszában tart.

Magyarországon működik a jogállam, a független Állami Számvevőszék – az Alaptörvény előírásainak megfelelően – az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként ellátja a törvényekben előírt feladatait. Az ÁSZ a jogállami normáknak megfelelően elvégzi a Demokratikus Koalíció 2017-2018. évi gazdálkodásáról szóló törvényben előírt ellenőrzést, és a Demokratikus Koalíció észrevételeinek értékelése után nyilvánosságra hozza a jelentését.

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, szóvivő
Állami Számvevőszék”

(MTI-OS)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. április 23. 19:02
Attól még remélem keményen megbüntetik őket! Van miért!
tölgy
2020. április 23. 18:23
Németországban - az igazi, hamisítatlan liberális demokráciában - a mutti parancsára szélsőségesnek kikiáltott pártokat tiltottak be. Csak halkan kérdem, hogy az igazoltan anarchista párbeszéd és momentum, a vezetőik által sem titkoltan bomlasztó, hazaáruló DáKósok (ők is latens terroristák) és a költségvetési csalást elkövető, cigánygyűlölő és antiszemita jobbik miért nincs még betiltva, mint szélsőséges, a demokráciára veszélyes párt?
darázs
2020. április 23. 16:36
a dákósok fejében keressék a hiányt fekete lyukat fognak találni
pumuklik
2020. április 23. 16:20
Mindenki tudja, dk-sok hazudnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!