A károsanyag-kibocsátás visszaesése nem oldja meg a klímaváltozást

2020. április 22. 18:41

Nem elegendő a klímaváltozás megállításához az üvegházhatású gázok kibocsátásának a koronavírus-járvány miatt bekövetkező csökkenése – közölte szerdán a Meteorológiai Világszervezet (WMO).

2020. április 22. 18:41

Bár a járvány hatására a második világháború óta nem tapasztalt mértékű éves visszaesés következhet be a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségében, a WMO arra figyelmeztetett, hogy a múltban történt gazdasági fellendülések alkalmával mindig magasabbra emelkedett az emisszió mértéke, mint amennyi a krízis előtt volt. „A koronavírus-járvány eredményeként lehetséges, hogy csökken az üvegházhatású-gázok kibocsátásának mértéke, ez azonban nem helyettesíti a fenntartható klímát célzó tetteket” – olvasható a genfi központú WMO-nak a szerdai Föld világnapja alkalmából kiadott közleményében. Ugyanakkora eltökéltséget és egységet kell mutatnunk a klímaváltozással szemben, mint amekkorát a Covid-19 ellen – fogalmazott Petteri Taalas, a WMO főtitkára. A kormányokat arra sürgetik, hogy fontolják meg olyan ösztönző intézkedések meghozatalát, amelyek segítik a zöld gazdaságra való átállást.

A Föld napját először 50 éve, 1970-ben ünnepelték. A WMO felhívta a figyelmet arra, hogy azóta 26 százalékkal emelkedett a szén-dioxid levegőben mért szintje és 0,86 Celsius-fokkal lett magasabb a globális átlaghőmérséklet.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. április 24. 13:26
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml Ez meg a járvány és a klíma összefüggéséről: https://egyvilag.hu/index.shtml#virusklima
Knerten
2020. április 22. 23:49
Ó, háthogyne. A klímaváltozás egyedüli megoldása a totális liberális világdiktatúra által végrehajtott kollektív öngyilkossága az emberiségnek. Endlösung.
anyahajókabinajtóhajtogató
2020. április 22. 22:09
Gemes kút, felülnézetből.
zakar zoltán béla
2020. április 22. 21:09
Greta-Blanka SOS SOROS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!