Légből kapott adatok

2020. március 14. 11:02

Orbánék a klímavédelem szép jelszavával is csak szögesen ellentétes gyakorlatukat palástolják.

2020. március 14. 11:02
Marnitz István

„Túl azon, hogy a világ teremtett, a Fidesz-agitprop legfrissebb klímaügyi üzenete az, hogy a sok beszéd után itt a tettek ideje. Legalábbis ezt kérik számon az általuk mindennek elhordott baloldalon, zöldeken, Brüsszelen és a többi tagállamon. Orbánék azonban e szép jelszóval is csak szögesen ellentétes gyakorlatukat palástolják. Nem titkolják ugyanis azt se, hogy csak azt ígérik, amit be is tudnak tartani. És ebben nem érheti szó a házuk elejét. A kormány ugyanis lényegében nem ígér semmit. Még azt sem, amit az apparátus már bevállalna. Egy Orbán Viktor-közeli kéz ugyanis ezeket is rendre kihúzza.

Itt van például a légszennyezés. Magyarország azt ígérte, hogy az 1990-es szinthez képest 2030-ra 40 százalékkal visszaveszi az ország szén-dioxid-kibocsátását. Első pillantásra bátor vállalás, bár ez az alsó uniós küszöb. De szakértők hamar figyelmeztettek: a magyar ipar épp az időszak elején omlott össze. Noha ezt az érvet a Fidesz elveti, adatsort csak óvatosan mutogatnak. Az eltelt 30 év görbéje alapján ugyanis könnyen arra juthatunk, hogy a kibocsátás a rendszerváltás időszakán túl inkább a szociálliberális időszakokban csökkent.”

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. március 15. 23:27
Irhatott volna kariferiek otleterol, stop a zoldnek? Meg nem hallott rola?
nyugalom
2020. március 15. 23:24
Egyik nagyobb debil, mint a masik, ez a nepsz....!
Biivisz
2020. március 14. 21:27
Figyelj Baromarc! Hol voltál az elmúlt egy hónapban? (A Holdon, vagy kómában.) Ezt most hiába tolod! - csak szólok. A klímahiszti már senkit nem érdekel. (Attól tartok szegény Grétácskán is beteljesedik a valóságshow-szereplők sorsa - mehet a levesbe.) Most az megy, hogy: Hú, a Zorbán semmitse (semmit is!) tud kezdeni a koronavírussal, meg eszközhiány, meg lezüllött zegészségügy, meg mézártabe, ha ménemzárjabe, jajmileszitt. stb. Erre próbálj ráállni, ha még keresni akarsz itt valamit!
Korrupt Kornél
2020. március 14. 20:23
te is járatod a motort feleslegesen? Erről miért nem írsz? Szégyelled?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!