Varga Judit aláírta az SZNT nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését

2020. február 07. 18:53

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezésnek célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni.

2020. február 07. 18:53

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán jelentette be pénteken kora este. Azt írta: „add tovább, csatlakozzunk minél többen!”. „A kezdeményezés aláírható a https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative oldalon” – tette hozzá.

Dabis Attila, az SZNT külügyi megbízottja péntek reggel arról beszélt: nagyon rosszul áll a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés. Elmondta, már csak kilencven nap van hátra az akció végéig, és a szükséges egymillióból eddig mindössze hatvanezer aláírás gyűlt össze.

A külügyi megbízott szerint még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassanak, de ehhez mostantól naponta legalább tízezer aláírást kell gyűjteniük – tette hozzá. Azt mondta: az SZNT által kezdeményezett akciót azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. február 07. 21:17
Kommunista csőcseléknek az aláírása tilos!
Emmanuel Goldstein
2020. február 07. 19:31
Inkább a NAT elleni petíciót érdemes aláírni, ez ugyanis a gyerekeink jövőjéről szól: https://www.peticiok.com/nat_2020__nem
makapaka2
2020. február 07. 19:21
Szomorú, hogy eddig viszonylag kevesen írták alá!
3M..
2020. február 07. 19:19
Apja kommunista múltjáról is beszélt? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!