Rendezvényt tart a Helsinki Bizottság a magyarországi börtönviszonyokról

2020. január 31. 21:35

A rendezvényen a Magyarországon fogvatartottak helyzetéről és a börtönkártalanítás rendszeréről lesz szó.

2020. január 31. 21:35

„A miniszterelnök nekiment a börtönkártalanításoknak. Ezekre azért tarthatnak igényt az elítéltek, mert gyakran évekig olyan körülmények között töltik a szabadságvesztésüket, ahogyan kutyát sem lehetne tartani. A kártalanítás rendszerét ugyanaz a kormány hozta létre, amely most elfogadhatatlannak nyilvánította. A mostoha börtönkörülmények fennmaradása és a kártalanítás esetleges megszüntetése nem csak a fogvatartottaknak árt, de a békés polgároknak is. Attól nem lesz jobb kint, ha bent rosszabb, sőt” – fogalmaz a civil szervezet a Facebookon hirdetett esemény leírásában.

A rendezvényen a Magyarországon fogvatartottak helyzetéről és a börtönkártalanítás rendszeréről lesz szó a közelmúltban kiadott nyilatkozatok és propaganda fényében. A Magvetőben a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, egy börtönpszichológus, egy kriminológus és egy volt fogvatartott beszélget a börtönbüntetés céljáról, és arról, hogy vajon tényleg olyan-e börtönben lenni, mint egy szállodában és mit okozhat, ha az elítéltek rossz körülmények között töltik a büntetésüket.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. február 04. 17:09
1961 ben 6 napot töltöttem a vasmegyei politikai rendőrség börtönében, miden reggel volt meleg víz a mosdóban és őrök vigyáztak rám, mosakodás közben. 1963-ban Kiskőrösön voltam két évet katona heti egyszer volt meleg víz a mosdóban és nem vigyáztak rám.
Kristály
2020. február 03. 13:19
Önök a tiszteséges emberek ellensége.Önökbe még a levegő is kár. Van lelkük vagy csak zsebük?????
Vakfolt
2020. február 03. 08:47
Ezt a hellzsingi biztonságot nem lehetne bezárni? Csak a felesleges szarkeverés megy.
gacsat
2020. február 02. 19:09
Remélem, belülről is megtapasztalhatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!