Német kormány: a brit távozás ellenére is folytatódik az európai sikertörténet

2020. január 31. 15:12

Az Európai Unió (EU) története európai sikertörténet, és ezen nem változtat az Egyesült Királyság távozása a közösségből (Brexit) – hangsúlyozta a német szövetségi kormány szóvivője Berlinben pénteken, a brit uniós tagság megszűnésének napján.

2020. január 31. 15:12

Az EU-s integráció békét és jólétet hozott a kontinense, és a német kormány szánt szándéka, hogy „továbbírja ezt a sikertörténetet” partnereivel, az eddigi 27 helyett 26 tagállammal – húzta alá tájékoztatóján Steffen Seibert. Az Egyesült Királyság távozása „vízválasztó”, hiszen csaknem fél évszázadig fontos tagja volt a közösségnek – mondta a német kormányszóvivő, kiemelve, hogy ezentúl „még keményebben dolgozunk azért, hogy erős és innovatív” legyen az EU, amely a jövőben is megőrzi egységét és határozottan képviseli érdekeit.

A német kormány és az ország lakosságának nagy többsége sajnálja, hogy az EU elveszíti egy tagját, de tiszteletben tartja a brit nép döntését. „Reméljük, hogy szoros partnerek és barátok maradunk” – fogalmazott Steffen Seibert német hírportálok beszámolói szerint. Az Egyesült Királyság európai uniós tagsága a jogviszony létrejötte után 47 évvel és egy hónappal, közép-európai idő szerint péntek éjfélkor szűnik meg. Az EU és elődszervezetei történetében nem volt példa teljes jogú tagország távozására.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2020. január 31. 17:40
Az NDK2 jövöje egyre fényesebb lesz és eltántoríthatatlanul marad a kormány a biztos úton!!! (valahogy olyan érzésem van mintha már hallottam volna ezt a szöveget!)
Zod
2020. január 31. 16:07
"Steiner támadása majd mindent helyrehoz."
Rocktoberi
2020. január 31. 16:05
Amikor az EU előde,a Közös Piac megalakult, az európai országok a világ GDP 30%át adták. Ma nem érik el a 15 %ot. Sikertörténet, az...
Senye Péter
2020. január 31. 15:31
Nem túlzott önbizalom sikertörténetet emlegetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!