Csak vidáman az abortusz felé – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. augusztus 16. 09:04

Korunk szuperhősei az abortuszkísérők, akik életcéljuknak tekintik, hogy a gyermekgyilkosságra készülő nőket támogassák a műtőasztalig vezető úton.

2019. augusztus 16. 09:04
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Szép új világunk létrejöttének egyik záloga, hogy az úgynevezett fejlett társadalmakban minél több gyermeket öljenek meg születésük előtt. Az abortuszok száma egyenes arányosságban áll környezettudatosságunkkal, hiszen nem elég, hogy Földanyánk túlnépesedik, ráadásul a kis csecsemők olyan szintű környezetszennyezést jelentenek, amely a nyersvegán transzszexuális kommunák életét kérlelhetetlenül tönkreteszi. Persze a maradiak között még mindig vannak, akik megkérdőjelezik eme tudományos igazságokat és számos eszközzel – például tüntetéssel – próbálják megakadályozni a terhességmegszakításokat. Itt jönnek képbe korunk szuperhősei: az abortuszkísérők, akik életcéljuknak tekintik, hogy a gyermekgyilkosságra készülő nőket támogassák a műtőasztalig vezető úton. Áldásos munkájuk nem merül ki annyiban, hogy változatos szidalmakkal szerelik le az esetleges tüntetőket, hanem mindent megtesznek azért, hogy az abortusz a tetthez méltó ünnepi eseménnyé váljon az anya számára. Például heroikus bevonulózenét játszanak a klinikához vezető úton, vagy ha a helyzet úgy kívánja vidám dalokkal és tánccal derítik jobb kedvre a terhességmegszakításra készülő nőket. Ha Ön is úgy érzi, hogy kedvet kapott eme gyönyörű hivatáshoz, vagy csak szeretne többet megtudni az abortuszkísérők munkájáról, kattintson a Guardian cikkére.

A rendhagyó eszkortok munkájára már csak azért is szükség van, mert – mint az a VICE cikkéből kiderül – a reprodukciós jogok általános támadás alatt állnak. Hogyan? Például úgy, hogy a gonosz férfiak teherbe ejtik feleségüket, belekényszerítve ezzel a szerencsétlen nőket az anyaság borzalmaiba. Az írásból a szégyenteljes gyakorlat újbeszél elnevezése is kiderül: reprodukciós kényszerítés! Nem meglepő, hogy az újfajta bűncselekmény elkövetésében is a keresztények állnak első helyen, de a bűnös közösség sok más területen is hátráltatja a megállíthatatlan haladást. Legutóbb például egy Tennesseeállamban található baptista főiskola függesztette fel egyik transzgender diákját, amikor a fiatal belevágott a nemátalakító műtétbe – derül ki a Newsweek beszámolójából. A gyűlöletkeltő intézmény ráadásul nem átallott azzal érvelni, hogy működése bibliai alapokon nyugszik, ezzel pedig összeegyeztethetetlen a nemváltás jelensége. Bibliai alapokon, értik? Hát hol élünk? A középkorban?

Ráadásul az emberekben még mindig az a téves kép él, hogy a kereszténységen és a judaizmuson túl az Iszlám – amely a béke vallása – is összeegyeztethetetlen a haladó szellemiséggel. Mindezt olyan nevetséges érvekre alapozzák, minthogy a muszlimok valamennyi szent irata büntetni rendeli a homoszexualitást. Mégis kit érdekel mindez, amikor ma már sokkal hitelesebb forrásokból is tájékozódhatunk? Ott van például az EastEnders című nagyszerű sorozat, mely elsőként meghallva az idők szavát leszbikus muszlim karaktert is beleszőtt a történetbe. Bravó! A Pinknews beszámolójából ráadásul az is kiderül, hogy egy haladó újságíró mozgalmat indított a médiában megjelenő egyre több és több LH%MBQ karakterért. Mit is mondhatnánk? Hajrá!

Persze sajnos rossz híreink is vannak a hétre. Boris Johnson lett Anglia miniszterelnöke, első lépéseként pedig egyből a rendőrség létszámának megemeléséről döntött. Az Independent cikkéből pedig kiderül, amit már úgyis tudtunk: a rendőrség a gyakorlatban kizárólag a színesbőrű embereket vegzálja, ebből adódóan Johnson intézkedése nem más, mint színtiszta rasszizmus. De nem csak a ködös Albionban történnek borzalmak. Szerte a világon terjedőben van az a szégyenteljes gyakorlat, hogy a transzembereknek aszerint kell váltogatni hangjukat, hogy éppen mennyire elfogadó környezetben vannak.

VICE gyakorlati példákkal is bemutatja a kódváltás nevű jelenséget: a cikkben megszólaló Audreypénztárosként dolgozik és az elfogadóbbnak látszó vásárlókat nőként szolgálja ki, akik viszont maradinak tűnnek, azokat férfiként. Újbeszélül tanuló olvasóinknak a héten még egy kifejezéssel kedveskedünk: megtudhatják mit takar a blackfaceing bűncselekmény. Az Independent mindjárt példával is illusztrálja a kifejezést: Sarah Silverman liberális színésznőt azért rúgták ki egy éppen készülő film stábjából, mert előkerült egy 12 évvel ezelőtt készült kép, melyen feketére festett arccal szerepelt, ez pedig egyértelmű támadás az afroamerikai közösség ellen.

Hőseink rovatunkban a héten a Pinknews jóvoltából megismerhetik a migránsokat támogató L%!ßTQ csoportot, mely a British Airways századik születésnapja alkalmából arra szólította fel a céget, hogy szüntessék be az illegális bevándorlók kitoloncolását. Azt ugyan maguk is elismerik, hogy a cég gyakorlata összhangban van a jogszabályokkal, de hangsúlyozzák, az erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen, hogy egy magát haladónak valló cég szerencsétlen embereket visz haza szülőországukba.”

A teljes szemle itt érhető el.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2019. augusztus 16. 14:03
Aki érti a keresztény hitet, az nem fogja ezeket az új idétlenségeket támogatni, sőt, hatékonyan érvelve szembeszáll velük.
békalepcse
2019. augusztus 16. 10:49
Támogatom a liberalizációt az abortusz kérdésben, ha ilyen gyilkosokat születés után jóval, el lehet abortálni...
békalepcse
2019. augusztus 16. 10:49
Támogatom a liberalizációt az abortusz kérdésben, ha ilyen gyilkosokat születés után jóval, el lehet abortálni...
nyugalom
2019. augusztus 16. 10:40
Az abortuszpártolók vajon átestek már egy ilyen műtéten? Talán jó lenne, ha nekik valóban nem lennének utódaik, de talán nem ártana arra kérni őket, hogy vegyenek részt egy ilyen eseményen, de közelről, amennyire csak lehet! Na, azután tüntikézzenek és követeljenek! Anyukájuk mit szól hozzá! A szinglik nagy része 35 körül érdekes módon nagyon szeretne anya lenni, sokmindent meg is tesznek érte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!