A világ vezető migrációs szakértői gyűlnek össze az MCC konferenciáján

2019. március 02. 17:06

Európában az első, de világszinten is jelentős, a globális migráció témájával foglalkozó szakmai és politikai konferenciára kerül sor március végén Budapesten a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében. Az „MCC Budapest Summit on Migration” elnevezésű eseményen több elismert nemzetközi szakértő, kutató valamint a döntéshozó és diplomáciai elit vesz részt: például Moszab Hasszán Juszef, aki az egyik Hámász alapító fiaként az izraeli titkosszolgálat egykori beépített ügynöke volt a terrorszervezetben.

2019. március 02. 17:06

Az utóbbi években az európai politikai gondolkodást jelentős mértékben meghatározta a nemzetközi migráció jelensége. De hogy ennek kapcsán miért van szükség egy európai szintű konzultációra? „Korunk sorskérdése a migráció. A rendezvénnyel egy olyan egyedülálló kezdeményezést kívántunk felvállalni, amely szakmai fórumot teremt a témában hitelesen és magas szakmai színvonalon nyilatkozó valló – esetenként különböző nézőpontokat valló – hazai és külföldi politikai-, tudományos- és közélet jelentős szereplői számára” – mutat rá Szalai Zoltán, a szervező Mathias Corvinus Collegium ügyvezetője.

A március 22-24. között a Várkert Bazárban tartandó konferencián több nézőpontból is részletesen elemzik a migráció kérdését kitérve annak társadalmi, gazdasági és éghajlati okaira, az Európai Uniót érintő hossztávú hatására, valamint különféle megoldási lehetőségeket vesznek számba, fókuszálva a biztonságpolitikai kihívásokra és a határvédelem fontosságára is.

A konferencia nyitányaként az iszlám vallás egyik legjelentősebb kortárs kritikusa,

Ayaan Hirsi Ali szomáli származású holland-amerikai író, politikus és békenagykövet nézeteivel is megismerkedhetnek majd a résztvevők,

aki Theo Van Gogh filmrendező meggyilkolása óta rendőri védelem alatt áll.

A konferencia csúcspontjának számító második napon felszólalnak majd a migráció kérdésében eltérő módon, mégis egyaránt érintett országok magas rangú képviselői, köztük Ausztrália, Kanada, az Egyesült Államok, Franciaország, Dánia, Csehország és Spanyolország korábbi kormány- és államfői, valamint volt és jelenleg is aktív miniszterei, illetve parlamenti képviselői. Itt lesz többek között a Harvard Kennedy School közgazdász professzora, George Borjas, aki a migrációnak a munkaerőpiacra gyakorolt hatását elemző modelljével gyakorol nagy hatást az amerikai sajtóra . Prezentációt tart Douglas Murray fiatal, brit neokonzervatív író is, aki az „Európa furcsa halála” című könyvével tett szert nemzetközi hírnévre. Olyan rendkívüli előadók is mikrofonhoz lépnek majd, mint Moszab Hasszán Juszef, aki az egyik Hámász alapító fiaként az izraeli titkosszolgálat egykori beépített ügynöke volt a terrorszervezetben, valamint Aimen Dean, az al-Kaida korábbi Oszáma bin Ládennek felesküdött tagja, majd lebuktatásáig az MI6 (brit titkosszolgálat) beépített ügynöke.

Az amerikai külügyminisztérium (State Department) két helyettes államtitkára is megosztja majd véleményét a témáról.

A péntek és vasárnap esti viták évszázados angolszász hagyományok szerint szabályozva, ugyanakkor modern és lazább hangulatban zajlanak majd. A sharia és a demokrácia összeegyeztethetőségéről szópárbajozó előadók között lesz Ayaan Hirsi Ali is, míg a zéró tolerancia bevándorláspolitika kapcsán Douglas Murray és az illegális migrációt lenullázó Tony Abbott korábbi ausztrál miniszterelnök nemzetközi és bevándorlásügyi tanácsadója, volt magyar és brüsszeli nagykövet Mark Higgie is fel fogja emelni a szavát. Érdemes résen lenni, ugyanis a vitákhoz külön regisztráció szükséges, és maximum 60 főt engednek majd be a terembe.

Az érdeklődők és a sajtó számára is nyilvános rendezvényen a részvétel ingyenes, ám minden esetben regisztráció szükséges. A konferencia programjáról és a jelentkezés módjáról bővebb információ az esemény honlapján olvasható.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 03. 09:31
Miközben az EU okosai új személyigazolványokról tárgyalnak, ami új lenyomatos lesz, addig osztogatják a névtelen bankkártyákat és beengednek migráns tömegeket anélkül, hogy bármit tudnának róluk.
Takita
2019. március 02. 22:33
Bebizonyosodott, hogy a nagyméretű bevándorlás miatt a migránsokat nem sikerül szétszórni és így asszimilálni. Sőt tömörülnek, és zárt közösségeket alkotnak. Jó volna a világot megismertetni az u.n. "Transzilván effektussal". Lényege a túlszaporodással is el lehet egy országot foglalni. Erdélyben (Transzilvánia) a folyamatos beszivárgás, majd később az ortodox egyház által tudatosan ösztönzött bevándorlás, és a nagy szaporodási ráta eredményeként a XVIII. század közepére a Déli-Kárpátok térségében már jelentős román többség alakult ki. A túlszaporodást, mint célt tudatosan hirdették és gyakorolták. Az eredmény ismert. Európa vigyázz!
mucsay
2019. március 02. 21:03
én értem hogy most szeretni kell izraelt, de a hazaárulás nem lesz attól szebb hogy a moszad fizeti.
mokány
2019. március 02. 18:58
The biggest BUSINESS of our time ? A migránsbiznisz, mint emberiség elleni bűntény? Anyagi haszonért, szervezett bűnözői csoportokkal szövetkezve...! Kimerítik a tényállást ? Beárazva a globális pénzügyi körök által? Kalózkodás Európa erőforrásain, élő pajzs felhasználásával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!