Venezuelai válság: Oroszország puccsal vádolja az Egyesült Államokat

2019. január 26. 16:07

Az Egyesült Államok és szövetségesei el akarják mozdítani a hivatalban lévő államfőt, Nicolás Madurót a hatalomból – mondta az orosz diplomata az ENSZ BT ülésén.

2019. január 26. 16:07

Puccsal vádolta az Egyesült Államokat Oroszország nagykövete szombaton az ENSZ Biztonsági Tanácsában Venezuela ügyében.

Vaszilij Nyebenzja azt mondta, az Egyesült Államok és szövetségesei el akarják mozdítani a hivatalban lévő államfőt, Nicolás Madurót a hatalomból. A diplomata azt hangoztatta, hogy a Biztonsági Tanácsnak nincs joga megvitatni a venezuelai helyzetet, amely szerinte nem veszélyezteti a nemzetközi békét és biztonságot, és az ország belügye.

Válaszában Mike Pompeo amerikai külügyminiszter rámutatott: elnökként Nicolás Maduro elnyomta a venezuelai népet, éhezésre és arra kárhoztatta, hogy tömegével hagyják el az országot, ami destabilizálja a térséget. 

Emlékeztetett arra, hogy a magát ideiglenes venezuelai államfővé nyilvánító Juan Guaidó parlamenti elnök választásokat ígért az országban, a BT pedig nem halogathatja tovább a vitát Venezueláról.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. január 31. 23:57
Milyen jogon avatkozik be az egyik állam a másik állam belügyeibe? Nyilván az ERŐSEBB JOGÁN. Tehát az USA (a Rothschildok) bárhol, bármikor beavatkozhatnak idegen országok belső ügyeibe. Ha nem megy éhezést, nyomort generálnak, elkezdik a demokráciát mantrázni, küldik a csapataikat, repülőket és bombázás (lásd: Jugoszlávia). Nem érdekli őket, hogy ott hányan fognak meghalni, szenvedni, földönfutókká lenni. Ez ellenkezik Jézus második parancsolatával. És ha ellenkezik, akkor ez ÉGBEKIÁLTÓ BŰN ! Semmilyen bűn nem lesz előbb-utóbb megtorolva. Az USA (Rothschild&Co.) bűnei annyira számosak, hogy vagy elérik méltó büntetésüket vagy nem, és ha nem, akkor ott a Sátán uralkodik aki ellen minden eszközzel harcolni kell! London látványosan rothad, miután nem adta vissza Venezuela jogos aranyát. HARCOLJ VENEZUELA! NE HAGYD MAGAD! FOGADD A SEGÍTSÉGET AZ OROSZOKTÓL, KÍNÁTÓL! Mert: "Aki a boldoga akar lenni, az ne hatalom, hanem a szabadság után vágyakozzék." (Báró Eötvödós József)
korona
2019. január 31. 23:41
(bemásoltírás)ÚjVilágtudat------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AZZAL, HOGY NAGY- BRITANNIA MEGTAGADTA VENEZUELA ARANYÁNAK VISSZAADÁSÁT, MEGSZŰNT LÉTEZNI, MINT A VILÁG PÉNZÜGYI KÖZPONTJA Az a tény, hogy a Bank of England befagyasztotta Venezuela aranytartalékát, egy jelzés valamennyi ország számára, amely szemben áll az amerikai érdekekkel, hogy vigyék haza a pénzüket, Richard Wolff közgazdász professzor szerint, aki a Democracy at Work társalapítója. A professzor elmondta, hogy Nagy-Britannia és központi bankja az "Egyesült Államok nyomása alatt áll." "Ez egy jelzés minden olyan országnak, amelynek nehézségei vannak vagy lehetnek az Egyesült Államokkal, hogy jobb, ha elviszik a pénzüket Angliából és Londonból, mert ez már nem az a biztonságos hely, amely egykor volt," - mondta. A Bank of England jelenleg 1,2 milliárd dollárnyi arany visszaadását tagadta meg a venezuelai elnök, Nicolas Maduro kormányától, Washington azonban sürgeti, hogy adják azt az Országgyűlés elnökének, Juan Guaidónak. A múlt héten az USA támogatásáról biztosította Guaidót, mint Venezuela legitim vezetőjét, miután önmagát ideiglenes elnökké nyilvánította. Wolff professzor szerint Venezuela olajának ellenőrzése Washingtonban mindig is sürgős kérdés volt. Azt is elmondta, hogy Nagy-Britannia, mint globális hatalom összeomlása, amelyet a Brexit felgyorsított, most újabb mérföldkőhöz érkezett. "Az egyik azon kevés dolog közül, ami Nagy-Britanniának megmaradt, az a pénzügyi központ, amelynek szerepét London töltötte be nagyon sokáig. És az egyik módja annak, hogy pénzügyi központ maradj, ha nem játszol más emberek pénzével," - mondta. A közgazdász hozzátette, hogy egyedül Venezuelának van joga meghatározni, aki a pénzt a brit bank gondoskodására bízta, hogy mi történik vele, és nem a Bank of England-nek. "Biztosak lehetünk benne, hogy a világ minden kormánya átgondolja, hogy bármilyen pénzt is Londonba vigyen, ahogyan régen tették, amikor látják ezt a politikai manipulációt azokkal a pénzekkel, amelyeket rábíztak a britekre. Ez nagyon veszélyes a világra, de különösen Nagy-Britanniára nézve," - mondta Wolff. "A britek azt mutatják, hogy nyilvánvalóan nem maradhatnak semlegesek, ahol az ember biztonságosan elhelyezheti a pénzét," - tette hozzá a professzor. (1)
kamasuka
2019. január 26. 17:37
A ruszkik pillanatokon belül húznak egy olyat, mint anno a Krím annektálása volt. Ebben biztos vagyok. :)
mo ching
2019. január 26. 17:29
Venezuelában Chavez előtt már kipróbálták, milyen az, amikor egy amcsi komprádor irányítja az országot, a felső tízezer dúskál a baksisban, a nép nagy része meg oktatás, egészségügy és mindenféle szociális ellátórendszer nélkül nyomorog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!