Megölték a partraszállót az utolsó érintetlen bennszülöttek

2018. november 22. 07:49

Az Indiai-óceánban fekvő Északi-Sentinel-sziget őslakói nem kérnek az idegenekből.

2018. november 22. 07:49

A világ utolsó, modern civilizáción kívül élő törzsei közé tartoznak az Indiai-óceánban fekvő Északi-Sentinel sziget őslakói. A szigetek Indiához tartoznak, ám maguk a hatóságok sem szállnak partra ott: a harcias őslakók soha senkit nem engednek a területükre. Most már törvénnyel védik az érintetlenségüket, nyugalmukat.

Ennek ellenére egy 27 éves amerikai, John Allen Chau környékbeli halászokkal megközelítette a szigetet, majd kenuba szállt, hogy partra szálljon.

Szemtanúk szerint az őslakók nyílzáport zúdítottak rá, de ő ennek ellenére tovább ment, erre az őslakók kötelet kötöttek a nyaka köré és elvonszolták. A halászok másnap reggel találták meg a holttestét a tengerparton.

A BBC helyi hírforrásokra hivatkozva arról ír: Chau misszionárius volt, aki kereszténységre akarta téríteni a bennszülötteket.

Északi-Sentinel sziget

Az Indiai-óceánban fekvő Andaman-szigeteken néhány száz főnyi bennszülött népesség él, amelyek kívül élnek a modern civilizáción. Mellettük még a brazíliai őserdőben tudnak olyan törzsekről, amelyeknek nincs kapcsolatuk a modern világgal.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2018. november 25. 15:36
Nagyfokú elővigyázatosságra vall, hogy még meg sem ették.
még fokozza
2018. november 24. 14:59
Minek ment oda. Egy kereszténnyel kevesebb.
Robur
2018. november 23. 15:53
Valláskárosult hülye.
Autofocus
2018. november 23. 09:16
Mind az étel, mind a szállás kiváló volt, nagyon jót nyaraltam a szigeten. /Chuck Norris/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!