A csok kibővítése kétszer annyi családnak segít, mint eddig a szakértők szerint

2018. november 01. 10:16

Balogh László szakértő kijelentette, hogy az elemzések szerint a kibővített csok családok újabb tízezreinek segíthet.

2018. november 01. 10:16

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése megduplázhatja az igénybevevők körét – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely múlt csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján bővítik a családi otthonteremtési kedvezményt, a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

Kiemelte: az így felvehető hitel kedvező, a teljes, 25 éves futamidőre biztonságos, kiszámítható, a 3 százalékos kamat pedig csaknem a fele a jelenlegi piaci kamatokénak. 

Az új intézkedés a lakásépítések lendületének is kedvez, az új lakásvásárlások hatással vannak a teljes keresletre és a kínálatra egyaránt; jelezte.

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2018. november 01. 15:21
Az önhibájukon kívül gyermektelenek semmilyen kedvezményben nem részesülnek pedig nekik is kell lakni, felújítani
Harangláb
2018. november 01. 13:12
A CSOK-ban olyan feltételek vannak, hogy büntetlen előéletű legyen, TB-jogviszonya legyen, nem adják oda előre a pénzt...szóval hál'Istennek nem úgy működik, ming a szoci lakástámogatás!!! (Aki nem érti a különbséget, annak hiába is magyaráznám...)
Jameson
2018. november 01. 12:49
Vidéken a kis bruttóval megbasszhatjuk az anyánkat! Fundamenta off.
ligeti
2018. november 01. 12:32
Javasolom hogy közmegelégedésre töröljenek el minden csokot meg szocpolt, ne adjanak senkinek semmilyen támogatást, se kedvezményes kölcsönt, így minden leselkedő veszély ki lesz zárva. A 27%-os ÁFA emelkedés sem viszi el a 10 milliós hasznot. (Kérdem, már a jónak sem szabad örvendeni? A hozzászólások zöme arról szól, hogy ha kimész az utcára a fejedre eshet egy tégla, a sarkon túl ott van a mumus stb.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!