Lenyűgüző: így néz ki a Hagyományok Háza felújított épülete

2018. október 06. 12:46

Méltó otthonba költözött vissza a népi kultúra.

2018. október 06. 12:46
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Két és fél év alatt, 7,5 milliárd forintból újították fel a Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épületét. A Hagyományok Házát csütörtökön Orbán Viktor jelenlétében adták át. Csütörtöktől szombatig négynapos rendezvénysorozattal ünneplik a visszaköltözést, melynek része a Határtalan Táncfőváros előadássorozata a Magyar Állami Népi Együttes és határon túli profi táncegyüttesek bemutatkozásával (Kárpátalja Táncegyüttes, Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, Cirkalom Táncegyüttes,Udvarhely Néptáncműhely, Háromszék Táncegyüttes, Nagyvárad Táncegyüttes, Maros Művészegyüttes, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes). A Mandiner a péntek reggeli sajtóbejáráson vett részt. Az épületből kipucolták a szocreál rárakódásokat (szó szerint, hiszen ez több tonna sittet jelentett), és egykori, szecesszió dominálta énjét adták neki vissza.

Fotók: Szilvay Gergely

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. október 07. 09:11
A Corvin tér a jó, ha a Batthyany tértől megyönk a Lánchíd felé a Fő utcán, a Szilágyi Dezső balra van egy pompás és érdekes alaprajzú református templommal (Petz Samu, gondolom a XIX. és XX: század fordulóján), néhány sarokkal odébb jobbra van a Corvin tér maga, és a téren is jobbra D-re néző főhomlokzattal a Hagyományok Háza. Tényleg NAGYON SZÉP. Az Orbán kormány szívós, folymatos helyreállításai megtanítják azt is büszkének lenni a hazájára, akit, mondjuk, nem kimondottan magyarnak neveltek, mert nem itényszerűen nem is igazán az. Nindezt Gyurcsányék, Hornék is megléphették volna. Nagyon más az építés, megnyitás, mint a rombolás, bezárás.
afterall33
2018. október 06. 20:37
Az O.K. hogy felújították, de mivel rakták tele? Hagyománnyal? A képeken itt-ott feltűnő kortárs festmények volnának a hagyomány?
sozlib_abschaum
2018. október 06. 18:50
Hát azt kell mondjam, hogy ezek a fideszesek zsenik, (mert a soros terrorszervezetei szerint mindent ellopnak) mégis van pénz ilyesmire is.
Héja
2018. október 06. 18:30
Gyönyörű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!