Nemzetközi fellépéssel támadják a béranyaságot francia feministák

2018. szeptember 23. 17:11

Szerintük a nők testét arra használni, hogy kihordjon egy gyereket éppen olyan, mint a prostitúció.

2018. szeptember 23. 17:11

A béranyaság veszélyeire kívánják a jogalkotók figyelmét felhívni azok a feminista szervezetek, amelyek Párizsban a francia kormány támogatásával egy nemzetközi koalíciót hívtak életre a nők testének kizsákmányolása és áruba bocsátása ellen.

„A béranyaság érdekében indított mozgalom 2010 óta egyre erősödik, ami számunkra elfogadhatatlan” – mondta a francia hírügynökségnek Marie-Josephe Devillers, a béranyaság elleni nemzetközi koalíciót kezdeményező Feminista leszbikusok nevű francia egyesület vezetője. A francia szenátusban szombat délután rendezett konferencián nyolc ország (Franciaország mellett Spanyolország, Kanada, Olaszország, Ausztria, Románia, Svédország és Ausztrália) 21 szervezete alapította meg a koalíciót. Álláspontjuk szerint a béranyaság „a nők testének ugyanolyan áruba bocsátása, mint a prostitúció”. 

„Azt szokták mondani, hogy a nők beleegyezésével történik, miközben a témáról szóló minden tanulmány rávilágít, hogy a nők indítéka a testük »kölcsönadására« családi nyomáshoz, mégpedig a pénzhez köthető” – mondta Marie-Josephe Devillers.

A béranyaság az európai országok többségében tiltott, Belgium, Hollandia, Nagy-Britannia és Görögország viszont engedélyezi, Európán kívül pedig Kanadában is legális. A francia parlament elé ősszel kerül a bioetikai törvénytervezet, amely a mesterséges megtermékenyítés engedélyezését kiterjesztené egyedülálló vagy homoszexuális kapcsolatban élő nők számára is. A béranyaságot támogatók azt sürgetik, hogy a javaslatba kerüljön bele a béranyaság engedélyezése is, de ezt a francia kormány többször is kizárta.  

„Egy nő testét arra használni, hogy kihordjon egy gyereket, amelyet utána nem tart meg, az emberi test áruba bocsátásnak kategóriájába tartozik” – írta pénteki közleményében Agnes Buzyn egészségügyi miniszter.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. szeptember 26. 08:07
Az egyik legigaztalanabb liberális tévhit: a gyerek a nőé, pláne a nő méhéé?! Hát nem! Minden embneri élet elsősorban ISTENÉ! Pontosabban: ISTEN AJÁNDÉKA A VILÁGNAK! A gonoszok, gyilkosok és gazember-nők élete is! A hülyéké is! Legföljebb a nagyon hülyék olyannyira azok, hogy MINDEZT nem tudják, vagy nem ismerik el. Lóf..t a pi..ájukba! Megkapja mindenki az igazságos itéletét a kellő időben. A feminista nagyokosok is.Úgyhogy pofázhat bárki akármit, amit csak akar: NINCS IGAZA! A VÉGSŐ ÉS IGAZI IGAZSÁG A JÓISTENNÉL VAN.AZOK IGAZSÁGA IS(!) AKIK AZT HISZIK: NINCS ISTEN. Nem vitatkozom. Majd meglátják, hogy VAN! Sőt! Ő az egyetlen igazi VAN(!!!) mindenek között és mindenek fölött. NEM KÖLL ELHINNI...AKKOR is van, ha senki nem "hiszi".
syphax
2018. szeptember 25. 05:09
P.s.: Ja!? És hogy szarniuk se kelljen, az ürüléküket géppel kell(jen) kiszivni a seggükből..ingyen, TB által finanszirozott költségen.
syphax
2018. szeptember 25. 05:06
A feminista picsák számára még az ételt is meg köllene rágnia valakinek vagy valaminek. Mondjuk erre a célra idomitott sertéseknek. És a disznók által megrágott MOSLÉKOT bele kellene hogy hányják a feministák pofájába.....
orion
2018. szeptember 24. 16:55
Néhány egyéb "testkihasználás"és prostitúcióra hajadzó dolog: spermadonor, véradó, irányított vese-máj-csontvelődonor stb. Hogy a femileszbik ne maradjanak munka nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!