Tillerson: Soha nem szabad engedni a rossznak

2018. január 27. 13:00

Szent II. János Pál pápához hasonlóan kell viszonyulnunk a holokauszthoz: nem szabad közömbössé válni a rosszal szemben – jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter.

2018. január 27. 13:00

A rossznak soha nem szabad engedni, nem szabad közömbösnek maradni vele szemben – hangsúlyozta Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szombaton Varsóban, ahol lerótta tiszteletét a gettó hőseinek emlékműve előtt a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából. 

Az amerikai diplomácia vezetője rövid beszédében rámutatott: a második világháború utáni nyugati szövetségek becsületbeli ügynek tekintették, hogy a holokauszthoz hasonló borzalmak soha többé ne ismétlődjenek. Felidézte Szent II. János Pál tanítását, aki – mint aláhúzta - „megértette, mi a rossz”. „Senki sem mehet el közömbösen a holokauszt tragédiája mellett” – idézte a lengyel pápát Tillerson. „Soha többé, soha többé” – zárta le beszédét az amerikai külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. január 28. 12:21
Iraki vegyi fegyverek?
luga
2018. január 27. 17:26
Fúj. Mikor indíttok egy újabb arab tavaszt? Még csak a közel-Keletet rohasztották szét, és Ukrajnát. Hol a többi jótét?
OberEnnsinnen
2018. január 27. 16:52
Így igaz. MáIr csak annyi a kérdés: ha egy hadsereg harci tankjával elgázol szándékosan egy tiltakozó fiatal lányt, az rossz, vagy nem rossz?... "Rachel Corrie (1979. április 10. – Rafah (Gáza), 2003. március 16.) amerikai fiatal, aki a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalomhoz csatlakozva Gázába ment, hogy tiltakozzék a palesztin területeken folyó izraeli katonai hadműveletek ellen. Egy palesztin orvos házának eldózerolásakor megpróbálta feltartóztatni Rafahban az izraeli hadsereg egy „Caterpillar D9”-es katonai buldózerét, ami keresztülment rajta." Wiki.
Hunyadi Mátyás
2018. január 27. 16:36
Holokauszt? Az indiánok! Az indiánok! Vén szemforgató fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!