Félmillió bevándorlót tenne ki Itáliából az olasz jobbközép

2018. január 16. 12:36

Közvélemény-kutatások szerint a migráció elleni kemény fellépés a szavazatok egyharmadát éri az olasz választásokon. Ennek megfelelően a jobbközép koalíció félmillió illegális bevándorló eltávolítását ígéri.

2018. január 16. 12:36

Az Olaszországba érkező migráció elleni „keményvonalas” politika ígérete a szavazók egyharmadának támogatottságát biztosíthatja a március 4-i parlamenti választásokon a közvélemény-kutatóknak az Il Messaggero című olasz napilapban kedden közölt felmérései szerint. 

A közvélemény-kutatások egyetértenek abban, hogy az olaszok egyharmada a migrációval szemben szigorú fellépést ígérő pártokra adja szavazatát. Ezzel magyarázza az Il Messaggero az olasz jobbközép politikusok folyamatos kampánykijelentéseit az itáliai partokra érkezők leállításáról.

„Italy first”

A „keményvonalas” migrációs politika a különböző felmérésekben a szavazatok átlagosan 30 százalékát éri. Az adatok szerint az olasz választókat leginkább a migráció témája érdekli, amelyet egyedül az adócsökkentési ígéretek előznek meg. Az egyik kutatásban az olaszok 58 százaléka az adókulcsok csökkentését tartja a legfontosabbnak, 48 százalékuk azt, hogy a kormányra kerülő erő „mindenekelőtt az olaszokkal törődjön”. 

A kutatások azt mutatják, hogy a migráció feltartóztatásának kérdése országosan aktuális, vagyis északtól délig foglalkoztatja az olasz választókat. Elsősorban azonban a közép- és alsóbb társadalmi rétegek, valamint a külvárosokban élők szavazatát befolyásolja. A felmérések szerint még a balközép választók 20 százaléka (ami mintegy 2 millió szavazatot jelent) is támogatja a szigorú migrációs politikát, mivel "veszélyt érez és aggódik" a fennálló olasz jóléti rendszer miatt, ha az ingyenes egészségügyi ellátást vagy az önkormányzati lakásokat a migránscsaládokkal is meg kell osztani.

Ígéretek

Silvio Berlusconi, a jobbközép választási koalíciót vezető Hajrá Olaszország (FI) elnöke többször hangoztatta, hogy a jobbközép győzelme „komoly” fordulatot jelent majd az olaszországi migrációs politikában az Itáliában tartózkodó mintegy félmillió illegális bevándorló eltávolításával. Attilio Fontana, aki a jobbközép jelöltje az északnyugati Lombardia tartomány élére, kijelentette, „elég volt az Olaszországot elfoglaló bevándorlókból”. Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) miniszterelnök-jelöltjének jelszava szerint a migránsok befogadása helyett először az olaszok életminőségét kell javítani. A felmérések szerint a balközép politikusok népszerűségi listáját is az a Marco Minniti vezeti, aki belügyminiszterként az utóbbi hónapokban lelassította az Olaszországba érkező migrációt. 

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. január 16. 13:45
Majd a digók megoldják a választásukat, nekünk csak madárvadászni nem engedhetjük őket, mert az énekesmadarakat jobban kedvelem, viszont egy apró szociális megjegyzés a helyesen megszüntetett vizitdíjhoz: "... a fennálló olasz jóléti rendszer miatt, ha az ingyenes egészségügyi ellátást vagy az önkormányzati lakásokat a migránscsaládokkal is meg kell osztani.
3M..
2018. január 16. 13:42
Itt az újabb szám. Tényleg migránsországgá válunk? Már 2300 migránst telepítettek be az országba, természetesen ezeket is titokban. https://alfahir.hu/2018/01/16/migransok_bevandorlas_orban_viktor_hazugsag_vona_gabor_jobbik_kormanyvaltas Szebb Jövőt!
formaegy
2018. január 16. 13:40
Ha eszük van, szépen vonatra, buszra ültetik őket ( a többi ország segítse ebben őket) és elküldik a hitleri Merkel-Schulz Németországába! A határon pedig ellenőrzések legyenek. Egyetlen egy merkelhorda se léphesse visszafelé át a határt! Amit főztek a németek egyék meg!
zakar zoltán béla
2018. január 16. 13:23
Itt is alacool!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!