Macron pártjának tervei vannak a Momentummal

2017. október 27. 13:06

Az EU reformját szorgalmazó francia elnök, Emmanuel Macron pártja potenciális szövetségest lát a Momentumban – írja az Index. Az En Marche és a Momentum vezetői már többször is találkoztak Budapesten és Párizsban is.

2017. október 27. 13:06

Magyar szövetségeseket is talált formálódó európai pártszövetségéhez Emmanuel Macron, aki a reformtörekvéseinek európai szintre emelésében gondolkodik. A francia elnök pártja, az En Marche körül meglepően sokat mutatkoznak a Momentum vezetői, akik már az elnök feleségével is találkoztak – írja az Index. Bár a Momentum nemrég jelent meg a magyar politikában, és a kutatások is 1-2 százalékra mérik, figyelemre méltóan magas szinten kezeli őket a francia politika.

Fekete-Győr Andrásék Nathalie Loiseau francia Európa-ügyi miniszterrel arról tárgyaltak, hogy a Momentum is az Európai Unió jövőjéről szóló nemzeti és helyi viták tartását mozdítja majd elő, de az ellenzéki párt Facebook-oldalára feltöltött fotó szerint, egy momentumos csapat Brigitte Macronnal, a francia elnök feleségével is találkozott, amikor a momentumos vezetést meghívták az En Marche párizsi székházavatójára.

Macron Franciaországban elsöprő győzelmet arató pártja az egész EU-ban szövetségeseket keres, hiszen az elnöknek nemcsak Franciaországban, hanem egész Európában nagyszabású tervei vannak, melyek az EU gyökeres átalakítását célozzák. „Informális kapcsolatban vagyunk, több alkalommal találkoztunk az En Marche különböző tisztségviselőivel” – mondta az Indexnek Hajnal Miklós Momentum-szóvivő az En Marche-sal ápolt kapcsolatról. Konkrét megállapodás nem született a két párt között, Hajnal azonban megerősítette, hogy hosszú távú kapcsolatban gondolkodnak. A Momentum számára az is szimpatikussá teszi Macron politikáját, hogy „végett vetett a jobb- és baloldali nagy pártok évtizedek óta tartó monoton harcának" – fogalmazott a Momentum szóvivője.

A momentumosok, nyugati kapcsolataik építése mellett egy alternatív V4 megalakításán is fáradoznak – írja az Index. A portál szerint ez a lengyel Nowoczesna (Modern), a szlovák Progressívne Slovensko (Progresszív Szlovákia), az osztrák NEOS (Új Ausztria és Liberális Fórum) pártokkal és a Momentum szövetségét jelentené Új Közép-Európa néven.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mozsi
2017. október 28. 03:16
Amikor Mráz Ágoston összefüggést látott a nolimpia kampány és Fegyőr francia barátnője között, még én is egy kicsit összeesküvés-elméletnek gondoltam. És lám, megint beigazolódott: Véletlenek pedig nincsenek.
belga
2017. október 27. 20:14
Ha Soros megtérne az örök vadászmezőkre akkor Macron beugrik heIyette?
terra
2017. október 27. 18:39
"az elnöknek nemcsak Franciaországban, hanem egész Európában nagyszabású tervei vannak, melyek az EU gyökeres átalakítását célozzák. " Sorosnak is. A Soros-hálózat Macronon és más emberein keresztül keresi Európában a nemzetállamok bomlasztására kész partnereket. Macron ezért épít kapcsolatot a Momentummal, ami a maga 2 %-os hazai támogatásával politikai partnernek nulla értékű, de hálózat építésre, gerillaharcra használható. Kapnak pénzt, paripát, fegyvert és indulhat a buli. A momentumosok nyilván azért járkálnak személyesen Párizsba, hogy átvegyék az utasításokat és a lóvét. "A momentumosok, nyugati kapcsolataik építése mellett egy alternatív V4 megalakításán is fáradoznak".."ez a lengyel Nowoczesna (Modern), a szlovák Progressívne Slovensko (Progresszív Szlovákia), az osztrák NEOS (Új Ausztria és Liberális Fórum) pártokkal és a Momentum szövetségét jelentené Új Közép-Európa néven." Úgy látom egy új "Vörös Zenekar" létrehozásán fáradoznak, csak itt nem az Európát leigázó hitleri Harmadik Birodalom az ellenség, hanem a most kiépülő Negyedi Birodalom törekvéseinek ellenálló, demokratikusan megválasztott európai kormányok.
kálmi
2017. október 27. 17:32
Ez látlelet Macronról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!