Rejtélyes levélben léptetnék ki a fideszes önkormányzatokat Gémesi szövetségéből

2017. május 29. 09:59

Aláírás nélküli levélben „javasolják” a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette, 1991 óta működő Magyar Önkormányzatok Szövetségéből. Az indok az, hogy Gémesi egy új ellenzéki párt vezetője lett. Érdekesség azonban, hogy a többi önkormányzati szövetséget fideszes politikusok vezetik.

2017. május 29. 09:59

Azt „javasolták” egy rejtélyes, aláírás nélküli levélben a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy hagyják ott a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségét (MÖSZ). A levélhez mellékelték a kilépéshez szükséges formanyomtatványt és jogi útmutató is – írja a Magyar Nemzet. Az indoklás szerint a MÖSZ addig tudott hatékony munkát végezni, amíg pártsemlegesen, valóban az egész önkormányzati szektor érdekeit képviselte. Ez változott meg azzal, hogy Gémesi egy új ellenzéki párt elnöke lett, vagyis a MÖSZ így a napi pártpolitikai küzdelem részéve vált, sérült a függetlensége a levél szerint.  

Mindez azért érdekes, mert például a Megyei Jogú Városok Szövetségét Szita Károly, a Fidesz kaposvári polgármestere, míg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségét a Somogy megyei Tab szintén fideszes polgármestere vezeti, azokból mégsem akarnak kilépni.

Többen már léptek is, de Gémesit ez nem zavarja

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy több önkormányzat már engedett is a rejtélyes kérésnek, például Budapest V. és IX. kerülete is.

Gémesi György szerint ha a fideszes önkormányzatok kilépnek, az sem fogja megrengetni a szövetséget, mert csak a tagok 10 százalékát vezetik kormányközeli politikus. Gémesi szerint ezzel nincs gond, megjegyezve, hogy a MÖSZ a legkeményebb önkormányzati érdekérvényesítő szövetség, ő pedig az egyetlen, aki az előző kormány és a mostani idején is „ki merte nyitni a száját”.

A gödöllői polgármester egyébként úgy látja: a fideszes politikusok mindent megtesznek azért, hogy ellehetetlenítsék.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2017. május 29. 12:40
"A gödöllői polgármester egyébként úgy látja: a fideszes politikusok mindent megtesznek azért, hogy ellehetetlenítsék." a genyapárt egész története mások ellehetetlenítéséről szól. nem véletlenül a főgenya kitüntető cím birtokosa zorbán. feltehetően nem ér meglepetés senkit, aki ringbe száll zorbán ellen. a maffia az maffia, ma levél, holnap kopaszok, holnapután csecsen rábeszélők agitátorok.
Mich
2017. május 29. 12:26
Gémesi még csak papíron létező (de már a libsibolsinácikhoz becsatlakozott) pártja birtokolná a "Magyar Önkormányzatok Szövetségét" ("Jó húzás", mint Soros + "civilek" ...), és G.Lali G.Nemzete is támogatja...
edvind johnsson2.0
2017. május 29. 12:07
Ah, a jó Gémesi Gyurka. A múltkor lemaradt a neve a lehetséges ellenzéki miniszterelnök jelölti listámról, most pótolnám ezt a hiányosságot.
néhai Ch.Pilot
2017. május 29. 11:55
"... ő pedig az egyetlen, aki az előző kormány és a mostani idején is „ki merte nyitni a száját”. Vagyis az előző kormány kutyájának a kölyke. Az ő idejükben a látszat miatt hagyták, hogy kinyissa a száját (foganatja nem volt), most meg direkt azért fizetik, hogy kinyissa. Önleleplező mondat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!