Megválasztották az idei nemzetközi kerekesszékes szépségverseny győzteseit

2017. április 10. 14:46

A Miss Spinner International kerekesszékes szépségverseny szervezőinek mottója, hogy a szépség sokszínű, és bármilyen akadály leküzdhető. Erre bizonyíték az a nyolc rendkívüli hölgy, akiket április 8-án este a szépségkirálynő-választás döntőjén ismerhetett meg a nagyközönség a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

2017. április 10. 14:46
Valahovits Szilvia Éva

A rendezvény célja töretlen 2012 óta: megmutatni azt, hogy a kerekesszékes hölgyek is lehetnek ugyanolyan szépek és nőiesek, mint ép társaik. Az idei évben nagyobb hangsúlyt kapott az önbizalom fejlesztés és pozitív életszemlélet kialakítása. Ezen kívül a döntőbe jutás főbb szempontjai között szerepelt a nagyköveti szerepkört segítő jó kommunikációs készség és az ezzel kapcsolatos jövőbeni tervek és elképzelések.

A nemzetközi verseny idei győztese a budapesti Parti Angéla lett. Ő fogja nagykövetként képviselni a kerekesszékeseket egy éven keresztül.  Angéla fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a mozgáskorlátozottak helyzetére és sikereire. A bemutatkozó videójában arról mesélt, hogy imád élni. (Ezt mondania sem kell, akkor is látjuk, hiszen mindig mosolyog.) Hobbija a rajzolás, és a gyógynövények megismerése. Szerinte minden nőnek megvan a maga szépsége és egyedisége.

*

A műsor a döntősök bevonulással kezdődött, ahogy a szépségversenyeken szokás, a lányok először farmerben és fehér pólóban jelentek meg a színpadon. Ezt követte az estélyi ruhás bemutatójuk. Közben láthattuk a nyolc döntős bemutatkozó kisfilmjét is. Mindannyiukról elmondható, hogy az egy hetes tatai felkészítő tábor alatt sokkal magabiztosabbak lettek. Ez köszönhető a sminkmestereknek, a fodrászoknak, a külön számukra egyedileg tervezett gyönyörű estélyi ruháknak, a fotózás élményének, az önbizalom-fejlesztő tréningnek és a kalandos programoknak. Volt olyan résztvevő, aki elmondása szerint még soha nem viselt sminket vagy estélyi ruhát, így már ezektől az élményektől is királynőnek érezte magát.

Kazány Tibor, a szépségverseny megálmodója, az esemény végén egy jó hírt is megosztott a közönséggel: nagy örömére két ország is érdeklődik a Miss Spinner szépségverseny iránt. Úgy gondolja, ha több helyen valósulna meg a jövőben ilyen verseny, az segítené a kerekesszékeseket, hogy ne csak az interneten keresztül ismerkedjenek vagy tartsák egymással a kapcsolatot, hanem személyesen is. Ez segítene visszavezetni a mozgáskorlátozottakat a társadalomba.

*

A szépségkirálynő második udvarhölgye Csillik-Klubert Szilvia Füzérradványról érkezett, két gyermek boldog édesanyja, gyermekeiből merít erőt a nehezebb napokon, akik mindenben támogatják őt.  Erre jó példa, hogy a versenyre való jelentőzésre is ők bátorították. Az első udvarhölgy a marosvásárhelyi Hadarag Paula Andrea lett, akinek a szenvedélye a vezetés és az origami. A közönségdíjat Kara Mária (Szlovákia) vihette haza a megjelentek és a Miss Spinner közösségi oldal látogatóinak szavazatai alapján. Mária hitvallása, hogy az életet nem túlélni kell, hanem minden percét megélni.

A zsűri soraiban olyan ismert személyiségek foglaltak helyet, mint Debreczeni Zita fotográfus és modell, Hartó Rebeka – Miss International Hungary győztese, Katus Attila világ- és Európa-bajnoksportoló, Bolya Imre inspirációs tréner és  Kazány Tibor, a Miss Spinner International ötletgazdája. A műsorban közreműködtek: a Full Cool Crew hip hop tánccsoport és Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház művésze. 

Fotók: https://www.facebook.com/missspinner2017

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik