Idén is keresi a családbarát vállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2017. április 27. 08:20

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is arra biztatja a versenyszféra vállalatait, vegyenek részt pályázatukon, legyenek Az Év Családbarát Vállalata 2017 díj nyertesei, vagy a Családbarát Vállalat 2017 cím birtokosai. A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

2017. április 27. 08:20

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését – közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke. A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet szükséges. Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés a ma és a holnap munkaerő piacán – mondta Ujvári Enikő, a Munka-magánélet munkacsoport vezetője.

Hozzátette: a családbarát díjra beadott pályázat ma már annak a fokmérője, hogy egy vállalkozás mennyire van felkészülve a munkaerőpiac kihívásaira. A munkacsoport vezetője szerint, aki nem képes család és emberbarát vállalatot működtetni, aki nem képes bizalmi légkört kialakítani a vállalaton belül, valamint elutasítja a rugalmas munkaszervezési formákat, az vélhetően hosszú távon nem lesz versenyképes.

Ujvári Enikő ismertette: a vállalkozások a balansz@haromkiralyfi.hu címre beküldött regisztrációt követően szeptember 18-ig adhatják be pályázataikat, majd november 14-én lesz az eredményhirdetés a Családbarát vállalat gála 2017-en. A három fődíjas mellett idén is kiosztják a pályázók között a családbarát címet azoknak a vállalatoknak, akik bár nem lettek a legjobbak, de szintén példaértékűek lehetnek a családbarát szemlélet kialakításában. Szólt arról is, hogy a pályázatokban egyebek mellett a vállalatoknál alkalmazott családbarát intézkedéseket, az ezek mögött húzódó stratégiát, valamint a munkáltató és a munkavállalók közti kommunikációt vizsgálják majd.

*

Az Impact HUB-ban megrendezett sajtótájékoztatón a tavalyi nyertes cégek is képviseltették magukat. Szabó Zoltán, a BT ROC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy számukra a bizalom és a rugalmasság a legfontosabb. Bármennyire is szeretnek egy munkahelyet, az embereknek a legfontosabb a családjuk. Ezért mindent megteszünk, hogy rugalmasan álljunk hozzá a kollégáink igényeihez: nekünk akkor jó, ha a munkatársainknak jó - tette hozzá.

A családbarát szemlélet a Webstar Csoport Kft. esetében is kiemelt helyen szerepel a vállalati kultúrában, hiszen vonzóvá teszi a vállalatot a munkavállaló számára. Emellett kiemelt célunknak tekintjük, hogy más szervezetekkel együttműködve a fiatalokat a régióban tartsuk – folytatta Turnár Csilla, a Webstar Csoport projekt menedzsere.

Az „Év Családbarát Vállalata” Díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, a Mozgalom célja, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsen. A Mozgalom a díjakat olyan cégek számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

*

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy a tervezett gyerekek meg is szülessenek Magyarországon. A civil szervezet egyebek mellett társkereső programokkal, nyitott konferenciákkal, valamint a családbarát vállalat díj meghirdetésével tesz ezért.

(Forrás: MTI, Közlemény)

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik