A Libri irodalmi közönségdíjasaira márciustól szavazhatunk

2017. március 02. 00:26

Márciustól szavazhat a közönség a Libri irodalmi közönségdíj tíz döntős jelöltjére. A kiadó irodalmi díjának idei győztesét egy ötfős szakmai zsűri választja ki.

2017. március 02. 00:26

Az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazó, 2016-ban alapított presztízsértékű elismerésre jelölt 132 kötetből 88 neves közéleti személyiség szavazata alapján alakult ki az a tízes lista, amelyre a zsűri és a közönség egyaránt szavazhat tavasz folyamán.

A döntős könyvek között szerepel Jászberényi Sándor A lélek legszebb éjszakája, Kepes András Világkép, Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér, Nádas Péter Az élet sója, valamint Németh Gábor Egy mormota nyara című regénye. Szintén lehet szavazni Térey János Őszi hadjárat, Szabó T. Anna Törésteszt, Varró Dániel Mi lett hova? című verseskötetére, valamint Závada Pál Egy piaci nap és Zoltán Gábor Orgia című könyvére is.

A zsűri tagja Bálint András, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész, Beck Zoltán dalszerző, Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, Károlyi Csaba irodalomkritikus és Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus.

A közönség a libri.hu/irodalmi_dij internetes oldalon adhatja le szavazatát, a díjátadó május közepén lesz – olvasható a kiadó közleményében.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!