Házhoz mennek az idősekhez az opera nagykövetei

2017. február 14. 19:08

A Magyar Állami Operaház négy évvel ezelőtt indította az Opera Nagykövetei Programot, hogy a több évtizednyi tapasztalattal rendelkező művészek személyesen népszerűsítsék a műfajt minden korosztály számára. A család.hu írása.

2017. február 14. 19:08

A Magyar Állami Operaház négy évvel ezelőtt indította az Opera Nagykövetei Programot, hogy a több évtizednyi tapasztalattal rendelkező művészek személyesen népszerűsítsék a műfajt minden korosztály számára. Ezúttal Sánta Jolán operanagykövet asszonnyal együttműködve tehetséges fiatalok adnak farsangi koncertsorozatot az Olajág Otthonok idős lakóinak – írja a család.hu

Fiatal énekesek három helyszínen, három alkalommal adnak koncertet az Olajág Otthonok lakóinak Sánta Jolánnal, az Opera Nagykövetei Program nagykövetével együttműködve. Az első koncertet február 12-én a zuglói otthon lakói élvezhették. A cél az, hogy szociális és kulturális intézményekbe vigyék el az opera műfaját.

Az Olajág Otthonok fontos küldetésének tartja a generációk közötti párbeszédet: több olyan program fut az intézményekben, amely lehetőséget biztosít a lakók számára, hogy ne csak a saját korosztályukkal érintkezzenek.

„Az Operaház Nagykövetei Program azért is különleges számunkra, mert lakóink jellemzően opera-kedvelő idősek és szívesen járnak előadásokra. Törekszünk arra, hogy minél több kulturális programot biztosítsunk számukra, azoknak is, akik egészségi állapotuk miatt nehezen mozdulnak ki” – magyarázza Dr. Szirmai Viktor, az Olajág Otthonok főigazgatója.

Sánta Jolán operaénekesnő 30 évig volt az Operaház magánénekese. Nagykövetként örömmel fogadja, ha tehetséges fiatalok élőben prezentálhatják az operairodalom gyöngyszemeit.

„Remek érzés, hogy a mai napig dolgozhatok fiatalokkal is az Operaház nagyköveti programjának keretében. Ezt egyaránt tekintem szociális és missziós tevékenységnek.  Az opera örök műfaj, és fantasztikus látni, hogy idősek és fiatalok egyaránt rajonganak érte” – mondta.

A farsangi időszakban a 2015 novembere óta koncertező Vocalise Énekesek három szólistája, Baghi Viktória, Gaál Mónika és Kiss Viktória adnak koncertet az Olajág Otthonok három intézményében. Az énekesek számára ez az első lehetőség, hogy az Operaház nagyköveti programjának eseményén vehetnek részt.

„Február 12-én először álltunk a nagyköveti programmal karöltve színpadra, így számunkra is meghatározó volt ez a koncert. Az pedig, hogy ilyen hálás közönségnek énekelhettünk, különleges élményt jelentett. Az opera- és az operett irodalom slágereiből készült válogatással szerepeltünk, és izgatottan készülünk a következő két koncertre is” – mesélte Gaál Mónika, az egyik énekes. A következő koncertek helye és időpontja:

  • 2017. február 19., 15.00 óra: Olajág Otthonok, 1154 Budapest, Bánkút u. 69.
  • 2017. február 26., 15.00 óra: Olajág Otthonok, 1214 Budapest, Tejút u. 1.

A nagyköveti programban részt vevő intézmények a későbbiekben kedvezményes helyárral látogathatnak el az Operaház Erkel Színházába – zárul a család.hu írása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!