Új babaszoba a családbarát Debreceni Egyetemen

2016. december 14. 22:19

A Debreceni Egyetem nemcsak a város, hanem a térség legnagyobb munkáltatója, amely nagy figyelmet szentel a dolgozók és a hallgatók közérzetének javítására. Nemrég például tágasabb, jobban megközelíthető helyre, a Főépület földszintjére költözött a baba-mama szoba. Az ünnepélyes átadóval egyidőben az egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal.

2016. december 14. 22:19

„A Debreceni Egyetem az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát munkahely címét három alkalommal (2011, 2014, 2015) is elnyerte, 2012-ben pedig különdíjat vehetett át. Mindez azonban csak külső jele annak, hogy az egyetem – a térség egyik legnagyobb munkahelyeként – hogyan tesz eleget alapküldetésének: megfelelni a társadalmi elvárásoknak” – mondta Bartha Elek rektorhelyettes a szerdai átadón. 

Hangsúlyozta: egy egyetem alapfunkciói között az is szerepel, hogy a kívánt feltételeket előteremtse munkavállalói számára, azaz összeegyeztesse a munkahelyi és család kötelezettségek teljesítését. A Debreceni Egyetemen eddig is működött babaszoba a könyvtár területén, de a mostani, több mint 36 négyzetméteres, csaknem 3 millió forintos saját forrásból kialakított helyiség még inkább megfelel a követelményeknek.

A babaszobát 2017 januárjától várhatóan a Lelkierő Egyesület munkatársai üzemeltetik majd teljes nyitvatartással. A Egyesület célja, hogy egy olyan civil hálózat részeként működjön, ami az ifjúsági korosztályt egyéni és csoportos formában segíti a problémák megoldásában, a konfliktusok, krízis helyzetek megelőzésében és kezelésében. A Szervezet az Észak-alföldi régióban végez segítő jellegű tevékenységeket mellyel, hozzájárul egy élhetőbb társadalom kialakulásához. A Hajdú-Bihar Megyei Civil Szolgáltató Központtal közösen konferenciákat, képzéseket, és civilek részére tartott tréningeket szervez.

*

Az ünnepélyes átadóval egy időben a Debreceni Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal, amely Családbarát oklevelet adott át az intézménynek.  

„Egy évek óta jól működő kapcsolat kap most hivatalos formát, a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként a Debreceni Egyetemmel, ami a fővárosnak is követendő, jó példát mutathat, különösen, ha a kapcsolatok a jövőben az oktatás, kutatás területén is bővülnek majd” – hangsúlyozta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

Fotó: www.unideb.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!